avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenințãri și insulte.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenințãri și insulte.

Buna ziua,
Am facut o prostie , m-am descarcat nervos la telefon pe o femeie, pe care o banuiam si inca o banuiesc ca este amanta sotului meu.Am amenintat-o ca daca nu-l lasa in pace o bat si altele , nu prea frumoase...Sotul mi-a dat o multime de motive sa-l banuiesc ca ma insala , dar faptic , nu am dovezi ca el are relatii cu exact cu acea persoana- detectivii costa prea mult si nu-mi permit..
Nu este o persoana nevinovata , este genul de femeie care sare de gatul barbatilor sii provoaca. ...
Cand stia ca am dovezi la adresa ei( asa i-am spus la telefon) a stat speriata, dar dupa o confruntare cu ea recenta, m-am dat de gol ca nu am dovezi cand a parut prietenoasa .M-a amenintat acum cu procesul...
Ce pedepse mai sunt acum in codul civil?
Care este data cand ea putea sa depuna actele (dupa apelul telefonic)?Ea spune ca nu stia cine sunt, dar dupa comportamentul sotului, era clar ca el stia ce am fcaut -dar nu putea sa spuna pentru ca se dadea de gol.
Cum pot face , ca daca ma da in judecata sa nu poata a se derula procesul?.
Ea este in alta localitate unde sotul are casa parinteasca , nu-mi stie adresa exacta din buletin (doar daca i-o da sotul), si nici CNP...
Faptul ca nu asi raspunde la usa si nu asi primi nici un plic , ma scapa de proces?
Cat timp ar fii valabil acest lucru
?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:15, 5 Mai 2014
Nu va scapa nimic de proces. Totusi, nu vad ce mare lucru puteti pati ca urmare a acestui proces. Pana la urma care e obiectul procesului ? Despagubiri ca ati injurat-o la telefon ?
Pe parte penala, ar putea depune plangere pt amenintare ( ziceti ca ati amenintat-o cu bataia ), are la dispozitie 3 luni s-o faca.
Art. 206

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Nu zic ca plangerea va duce undeva, ci numai ca poate sa faca.
Pentru injurii si alte urari de bine, puteti primi amenda pe legaea 61/91.

Pe parte civila, va poate actiona in judecata si cere ceva despagubiri pt faptul ca i-ati adus atingere onoarei.
In ambele cazuri ar trebui sa si probeze ce afirma.
Rugati-l pe sot s-o convinga sa uite de eveniment :)
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la topicul deja deschis. Multumesc

LILIEMA a scris:

Buna ziua,
Astazi am fost sunata de un politist ca respectiva (presupusa amanata ) careia i-am dat telefon cu mai mult de 3 luni in urma , unde i-am zis sa-mi lase barbatul in pace si se pare ca am si jignit-o , m-a reclamat la politie.
Am fost chemata sa merg acolo vinerila o ora anume.
Se poate acest lucru?
Eu cred ca respectivul este un prieten de-al ei, deoarece sora ei m-a sunat in iarna si m-a intrebat daca nu sunt sotie de politist (atunci nu-mi dadusem numele).
Se poate sa ma reclame la mai mult de 3 luni dupa ce i-am dat telefonul?

completez cu faptul ca pana acum 2 saptamani nu stia cine a sunat la telefon si a amenintat-o (dupa spusele ei-dar ma indoiesc -nu putea sa se dea de gol) , pana am avut o discutie fata in fata cu ea.
cu 2 saptamani in urma.
mai este valabila perioada de 4 luni de cand am sunat-o si nu a stiut cine sunt sau cea oficiala cand a aflat cine sunt in urma cu 2 saptamani?
poate sa ma reclame la politie si acum dupa atata timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie anonimus1995 anonimus1995 Buna , ma numesc L.B , am 21 de ani si sunt din salaj. Am o relatie cu o fata de aici de aproximativ un an si 2 luni. Problema este ca tatal fetei se tot leaga ... (vezi toată discuția)
Sfaturi va rog. Adryanus Adryanus Buna . Daca cineva ma face prin mesaje telefonice : hot, huligan, si alte injuri aduse la adresa mea , care este procedura si la cine trebuie sa apelez, si ... (vezi toată discuția)
Hartuita de vecin simonique07 simonique07 Buna ziua! Situatia e un pic complicata, si chiar am nevoie de indrumari. Detin in Botosani un apartament din 2001, din 2006 pana in ianuarie 2013 am locuit in ... (vezi toată discuția)