avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERERE DE PUNERE SUB INTERDICTIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERERE DE PUNERE SUB INTERDICTIE

Buna seara
Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt:
- cererea de punere sub interdictie este de competenta Judecatoriei sau a Tribunalului in prima instanta?
- avand in vedere faptul ca mama mea nu o poate lasa pe bunica singura pentru a merge in instanta, o pot reprezenta eu daca am procura judiciara?
- daca mamei mele i se va atribui tutela, ii posate face eventual un certificat de handicap bunicii?
Multumesc tuturor pentru atentie si pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 00:04, 28 August 2009
Stoica Ioana a scris:

Primata etapa pe care trebuie sa o parcurgeti e punerea sub interdicitie , competenta fiind judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , ulterior , dupa constatarea incapacitatii , din punctul de vedere al legii civile , (a lipsei de discernamant) , va veti adresa Autoritatii Tutelare, in vederea numirii unui tutore , care sa reprezinte interesele persoanei afectate psihic.
Achiesez la ce a postat Stoica Ioana, judecatoria are competenta in materia pusa in discutie!
Mulţumesc pentru raspunsul prompt. Aşa voi face. Cer interdicţie pentru ambii.

In alta ordine de idei, ma gandesc sa fac o sesizare la Autoritatea Tutelara de pe langa Consiliul Local Afumati unde sunt eu insumi consilier, sa solicit anularea deciziei prin care unchiul meu a fost angajat asistent personal şi să solicit internarea matuşii mele într-o clinică specială unde să beneficieze de ingrijire corespunzătoare. Aşa bolnavă psihic cum este, unchiul meu o ia cu el peste tot. ªi are şi ea 76 de ani. Mi-e tare milă de ea. Abia mai poate merge. O târăşte după el de fiecare dată când are treabă la Buftea. Mă rog..."treabă". Schimbă nu ştiu câte autobuze de la Afumaţi la Buftea, dincolo de Bucureşti. Că de-aia spun că nu cred că mai este sănătos la cap. :duh: Poate o pierde pe undeva că nu ştiu cum o mai găseşte. Acum o mai pune şi ca reclamantă în proces pe biata mătuşa-mea, care nici nu mai ştie ce semneză.

Parinţii mei şi-au întreţinut bătrâniii până la moarte după ce mătuşa mea s-a măritat prin 1957. E vorba de zeci de ani de bătrâneţe în care tata si mama i-a avut pe cap. Acum, unchiu vrea să împărţim egal averea bunicilor mei. POT SÃ-I CER ÎN VRE-UN FEL PLÃŢI COMPENSATORII PENTRU ÎNTREŢINEREA BUNICILOR DE CÃTRE PÃRINŢII MEI? în fond şi eu am 49 de ani şi am trait multe frustrări ca urmare a greutăţilor pricinuite de doi bătrâni bolnavi în aceeaşi casă şi la aceeaşi masă cu noi, plus parastase, parascovenii şi mai ştiu eu ce după moartea lor. Există ceva reglementări prin codurile astea împotriva nesimţirii oamenilor?:rtfm:
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
f.nica, utilizator
Nu mă ajută şi pe mine nimeni să o scap de chin pe mătuşa mea? :help:

În seara asta m-am certat cu unchiul meu. Este sonat! Mâine mă voi ocupa de el să-l reneg din funcţia de asistent personal al mătuşii mele. Îi voi face o sesizare la Autoritatea Tutelară care l-a angajat să-l schimbe cu altcineva.
Nu ştiu dacă merită să angajez un avocat pentru un bou ca unchiul ăsta al meu. Aş vrea să-l amân un pic (că i-au greşit numele lui tata pe citaţie - Nicolaie în loc de Niculae), după care să invoc o excepţie de nulitatea a cererii de chemare în judecată odată cu cerea reconventională de punere a mătuşii mele sub interdicţie .
Nu ar fi mai bine aşa? :-/
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
f.nica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)
Impas xeni xeni nici nu stiu cu ce sa incep suntem in indiviziune succesorala in urma decesului mamei mele in anul 1993, cinci frati si tatal nostru. in anul 2006, mai ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)