avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj daruri de nunta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj daruri de nunta

Buna ziua. Acum 4 ani m-am casatorit iar aproximativ jumatate din banii primiti la nunta am pierdut la jocuri de noroc. Dupa aceea perioada si pana la divort am fost un sot model. Eram singurul intretinator al familiei. Acum sunt dat in judecata pentru partajarea darurilor de nunta. Va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti daca se pot partaja bunuri care nu exista mai bine de 3 ani.
Va multumesc.
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri.
Din cate stiu drept de creanta poate invoca insa nu in cadrul procesului de partaj.

Daca ar cere intrun proces civil separat atunci as putea sa invoc Prescripția extinctivă deoarece au trecut mai mult de 3 ani de cand aceasta suma nu exista, iar pana acum nu a cerut.

Insa partajul este imprescriptibil si de aceea imi este foarte greu sa cred ca intr-un proces de partaj se pot impartii lucruri inexistente.
(Ar insemna de exemplu ca dupa 10 ani sa imi amintesc ca fosta nevasta a cheltuit 500 lei pe coafor fara acordul meu si pot deschide un proces de partaj)

Ca si formulare se cere partajarea unei sume de bani care a reprezentat la momentul respectiv darurile de nunta. In prima instanta judecatoare a amanat cauza si a cerut sa depun un extras de cont pe toata perioada casniciei (eu consider ca a cerut acest lucru ca sa vada cati bani am avut in momentul divortului)
Prescriptia intre soti nu curge in timpul casatoriei.
Luati-va un avocat. Va bazati pe lucruri nereale.
Am un avocat insa speram sa primesc un raspuns mai ferm. Un raspuns de genul tinand cont de faptul ca la partaj se impart doar bunuri existente aveti 99% sanse de castig
Daca aveti avocat, ar trebui sa aveti incredere in el, mai ales ca are si avantajul ca vede dosarul.
Si doamna o avea avocat..
Cred ca raspunsul asteptat e si cel corect, insa depinde de ce s-a cerut si cum s-a argumentat, cum va aparati dvs..
Daca ati avut o suma de bani in comun pe care ati cheltuit-o singur, puteti fi obligat sa ii dati o suma de bani.
Faptul ca ati intretinut familia..era firesc si d-na o fi avut ceva responsabilitati de care s-a achitat.

Alte discuții în legătură

Partaj corne_daria corne_daria buna ziua.as dori daca se poate sa ma ajutati,in urma cu 2luni am divortat de sotul meu(s-a terminat procesul)as dori sa bag partajul ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Buna seara ion_srv ion_srv am o intrebare .....conteaza la partaj citi bani or pus parinti ....sau totul se imparte in mod egal ..si daca plicurile pot fi folosite ca dovada (vezi toată discuția)
Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)