avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obiectiuni la expertiza topo
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obiectiuni la expertiza topo

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.

S-a incuvintat de instanta efectuarea unei expertize topo. Dupa multe termene in sfarsit, raportul a fost depus de data de 13.03. 2014. Ni s-a acordat termen pentru a lua cunostiinta de raportul de expertiza pe data de 11.04.2014. La termenul de 11.04.2014 noi in caliate de reclamanti am precizat ca nu avem obiectiuni la raportul final de expertiza, insa parati ai solicitat in scris un nou termen pe motiv ca aveau un alt dosar la o alta instanta. Instanta a incuvintat cererea de amnare.
si a acordat un alt termen.
Intrebarea mea este urmatoarea.

In cazul in care la urmatorul termen, parata depune obiectiuni, putem sa invocam ca aceste obiectiuni au fost tardiv introduse intrucat trebuia depuse până la prima zi de înfăţişare ce a urmat după depunerea lucrărilor întocmite de experţi. ( termen de decadere).

Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Teodora Simona , utilizator 12:54, 24 Aprilie 2014
Da.
Dvoastra chiar trebuie sa uzati de toate dispozitiile legale, care va avantajeaza.
Oricum instanta va fi cea care va aprecia utilitatea depunerii obiectiunilor sau nu. Mai prezinta importanta si motivele amanarii din incheierea de la termenul din 11.04.2014: daca se mentioneaza ca amana cauza pt...., pana la termenul...., la care se vor depune obiectiunile formulate de parati...., atunci probabil ca judecatorul va primi obiectiunile acestora.
Multumesc. Asta incercam de 4 ani. In incheiere nu s-a precizat nimic despre depunerea de obiectiuni. Atat ca reprezentantul nu s-a putut prezenta din motivul mentionat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de depunere a întâmpinării de către pârâți: cine avea obligația de a sesiza depășirea termenului de depunere? adi8165 adi8165 Buna ziua Am un proces de granituire de doi ani jumate si am sesizat acum in dosar o Comunicare Adresa catre parati in care scrie astfel \"in termen de 25 ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila- obiectiuni dobro dobro Buna seara,sunt parat intr-un dosar in care a fost disusa efectuarea unei expertze contabile ca urmare a unei lipse la inventar,expertiza solicitata de ... (vezi toată discuția)
Raspuns experti la obiectiuni adi8165 adi8165 Buna ziua Am un caz de granituire in care s-o adus suplimentul la raportul de contraexpertiza de cateva luni in care s-a stabilit, intr-un final, linia de ... (vezi toată discuția)