avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibilitatile verificarii documentelor din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibilitatile verificarii documentelor din contabilitatea asociatiei de proprietari- Expertiza contabila

Am primit o rugaminte de la unul dintre proprietarii ce se considera inselat de administratorul asociatiei de proprietari. Pentru ca si eu ma numar printre acestia, si ma ocup de organizarea unei Adunari Generale Extraordinare avand ca tema principala demiterea presedintelui de asociatie, si alegerea unui nou Cex, postez aceasta intrebare si anume:
Exista posibilitatea ca locatarii sa plateasca expertiza contabila, pentru a verifica documentele asociatiei pe ultimii 3 ani ?
Mi s-a spus ca este o echipa de mai multi experti contabili, si ca ar costa in jur de 2500 Ron ?
Multumesc si astept cu nerabdare orice raspuns,
Aceeasi.
Cel mai recent răspuns: sesa10 , utilizator 09:35, 25 Aprilie 2014
Exista posibilitatea ca locatarii sa plateasca expertiza contabila, pentru a verifica documentele asociatiei pe ultimii 3 ani ?

Exista posibilitatea contractarii in nume propriu de expertiza financiar contabila prin persoana acreditata CECCAR
Obiectivele si perioada pot fi dispuse de proprietari
Contravaloare expertiza se negociaza cu expertul
@dandana 123
Aspectul ca initiatorul topicului,a postat si alte subiecte legate de problemele cu care se confrunta in asociatia de proprietari demonstreaza interesul pentru cunoasterea legilor,opinia celor avizati
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
ynocentta, utilizator
sesa10 a scris:
Am primit o rugaminte de la unul dintre proprietarii ce se considera inselat de administratorul asociatiei de proprietari.

Ce rugaminte ati primit?
Pentru ca si eu ma numar printre acestia, si ma ocup de organizarea unei Adunari Generale Extraordinare avand ca tema principala demiterea presedintelui de asociatie, si alegerea unui nou Cex, postez aceasta intrebare si anume:

Adica sunteti si dumneavoastra printre cei nemultumiti din cate inteleg. Daca va ocupati de convocarea si organizarea unei adunari generale va sugerez sa propuneti pe ordinea de zi "alegerea organelor de conducere" si nu "demiterea presedintelui". Asa evitati poate conflictele si actualul presedinte poate participa la adunare, pot candidat atat actualul cat si altii... iar majoritatea va alege. Prin alegerea altui presedinte in aceasta adunare, actualul nu mai este presedintele si gata.
Sigur ca daca hotarati efectuarea unei expertize, contactati un expert iar costul expertizei va fi suportat de toti proprietarii ca orice serviciu facut de cineva pentru asociatie.
Mi s-a spus ca este o echipa de mai multi experti contabili, si ca ar costa in jur de 2500 Ron ?

Nu e vorba de vreo echipa ci de o organizatie, un organism format din experti contabili si contabili autorizati. Se numeste CECCAR, despre care puteti afla mai multe pe adresa:
[ link extern ] /
Luati legatura cu un expert, stabiliti o intalnire, explicati-i care sunt problemele de verificat...., negociati pretul, platiti un avans....

Multumesc pentru raspuns. Imi este foarte utll pentru a-i informa la randul meu pe ceilalti proprietari.n Daca tot ma ocup personal de organizarea unei Adunari Generale Extraordinare, rugamintea vecinului meu era sa anunt locatarii nemultumiti si de aceasta posibilitate. n Ieri mi s-a spuc ca ar fi bine cand ne strangem cu totii sa chemam si un notar pentru ca totul sa fie legal. Ne asteptam sa ne fie contestate semnaturile sau eventualele imputerniciri (mai sunt persoane de varsta a 3-a care se deplaseaza greu). nAu mai fost incercari esuate si a iesit cu mare scandal. Pana la urma oamenii s-au plictisit si au plecat fara sa mai semneze ceva. Binenteles ca aceste doua persoane tin cu dintii de postul lor si nu vor vrea sub nici o forma sa plece. n In caz ca se intruneste cvorumul necesar (din experienta mea si a altora ne este greu sa credem acest lucru), trebuie sa avem si o persoana care sa fie presedinte de asociatie. Pentru inceput cred ca ar fi mai bine sa mergem cu pasi mai mici si anume schimbarea presedintelui de asociatie si stabilirea unui nou Cex. n Ne gandeam ca ar trebui sa existe un Proces Verbal de predare-primire, o investire in functie. Aceste aspecte juridice noi nu le cunoastem inca. nn Mai este si un registru pe care trebuie sa-l avem in acest caz. Acest aspect l-am aflat de pe acest forum si le multumesc tuturor pentru sfaturile date, ne vor fi de mare ajutor la momentul potrivit.nn Nimeni nu vrea prezenta presedintelui sau administratorului de bloc. Au mai fost si alte incercari, a iesit cu scandal, administratora si presedinta nu vroiau sa renunte, au chemat politia, circ in toata regula. Vecinii mei sunt suparati pentru ca atunci nu am venit sa-i sustin. n Acum regret dar, mai bine mai tarziu decat niciodata. n Aceste doua persoane au spus clar ca nu vor sa renunte. Trebuie sa gasim modalitatea cea mai potrivita ca sa nu existe nimic de obiectat.n Multumesc inca o data, tuturor

Intre timp am gasit pe acest forum raspunsul D-vs referitoe la o problema pe care inca nu o cunosteam. Ce trebuie sa predea presedintele de asociatie si ce documente se incheie in acest caz.
Multumesc inca o data,
Aceeasi.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere confruntarea cu expertul contabil judiciar dintr-un dosar penal în care m-am constituit parte civilă, știind că acesta a dat niște informații ilegale și false ? flory_mr flory_mr Eu sunt constituit Parte Civilă (vătămată) într-un dosar penal cu nr.2009/P/2014 intentat în Iunie 2014 de noua conducere a Asociației de Proprietari, ... (vezi toată discuția)
Administrator bun de demis gheorghe.istrate gheorghe.istrate Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspuns In asociatia noastra de proprietari presedintele si vicepresedintele si-au dat demisia si vom organiza o noua ... (vezi toată discuția)
Presedinte demis georgeiuly georgeiuly Presedinte demis. Intro ad. gen. reconvocata erea pe ordinea de zi DIVERSE. La acest punct se propune si se aproba demiterea presedintelui si se alege un ... (vezi toată discuția)