avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-impartire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-impartire

Suntem 3 surori iar acum cateva zile tatal nostru a decedat ,mama a decedat acum mult ani in urma!Acum am doua intrebari la care sper sa primesc un raspuns! 1. ar fi putut fara sa ne anunte pe noi doua sa ii treaca in timpu vieti apartamentul pe numele surori care a stat cu el tot timpul? Si daca da noi nu trebuia sa fim anuntate? 2.La cat timp dupa deces ar fi normal sau cat timp ii voie sa il lasi pe numele lui? Adica mai exact cand ar trebui sa se faca partajarea,si de exemplu ar putea sa se faca ceva fara una dintre surori? Multumesc si astept raspunsuri din partea voastra!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:41, 24 Aprilie 2014
Putea sa ii faca act de intretinere sau de vanzare cumparare dar numai pe partea care ii revenea lui, in situatia in care nu a fost dezbatuta ulterior succesiunea mamei.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
ContSters250994, utilizator
Dupa decesul mamei nu a fost facuta succesiunea! Dar acum normal ce ar trebui sa fac? Sa astept dupa sora mea sa zica ceva legat de apartament? Pentru ca nu prea vreau sa supar!
interventie moderator
Ati mai deschis un topic cu acelasi subiect. Ma vad nevoita sa l inchid pe celalalt. Va rog sa nu deschideti mai multe topicuri care au acelasi subiect.

Revenind la problema dvs, daca apartamentul este bun comun al parintilor trebuia facuta succesiunea dupa mama dvs si apoi tatal sa fi instrainat apartamentul. Dvs trebuie sa dezbateti impreuna cu surorile succesiunile dupa parinti si apoi sa va partajati sau sa vindeti impreuna imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune de pe urma defunctului meu tata buburuza1969 buburuza1969 Mama vrea sa faca succesiunea dupa decesul tatalui meu dar nu are bani ca sa imi dea partea care mi se cuvine eu mai am un frate care nu vrea parte vrea sa io ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Succesiune asa asa Buna ziua.Tata a decedat acum 14 ani nu am facut succesiunea,a ramas mama in apartamentul propietatea lor, acum este imobilizata la pat si nu stim cum sa ... (vezi toată discuția)