avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire venituri salarii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire venituri salarii

Mi-au fost poprite toate conturile si la servici salariul. Adevarul ca nu aveam nici un leu in ele.
Intrebare: Poate fi facute poprire pe mai mult de 50% din veniturile din salarii?
Situatie este urmatoarea:
valoarea popririi: 60% din venit
rata 1: 27% din venit
rata 2: 6% din venit
descoperire card cu obligativitate de depunere de 15%
Parerea mea este ca ar putea sa-mi retina pentru poprire cam 50%-27%-6%-15%=2% din venit ??? E bun calcul meu?
Cel mai recent răspuns: fanex88 , utilizator 14:53, 26 Aprilie 2014
Nicidecum. Rata e rata, poprirea e poprire. Rata e ce platiti dvs de bunavoie asa cum platiti si factura la telefon, iar poprirea e o forma a eexecutarii silite. Prin poprire vi se retine 1/3 din salariu in caz ca sunteti in executare pt un singur titlu executoriu si 1/2 din salariu pt mai multe popriri.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Chiar daca nu e o veste buna oricum va multumesc pentru raspuns.
Pt ca in lege e vb de pana la 1/3 si pana la 1/2, inseamna ca nu sunt batute in cuie si motivat, puteti reduce acest raport prin contestatie la executare.
Nu am inteles daca vi s-a pus poprire si pe salariu si pe cat. Din ce relatati aveti 3 credite pe care le platiti si ati ajuns la executare silita cu altele.. cu cate ?
Nu de la credite e problema ci e de aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Bineinteles ca Statul Roman =D> "de drept" prin reprezentatul zis ANAF a executat toate conturile cu aceeasi suma si inclusiv la servici pe salar. probabil ca o sa-mi ia din fiecare cont suma si eu va trebui sa recuperez diferenta cumva X-( , ca el (ANAF asta) are toate drepturile si pe vii si pe morti si fara nici o judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
fanex88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu a uni angajat andreea_80 andreea_80 Buna ziua! Un salariat are deja o oprire in valoare de 300 ron(1/3di salariul net). eu in calitate de angajaror pot scadea suma poprita pe motiv ca ... (vezi toată discuția)