avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CAS + contributii sociale persoana fizica fara venit - ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CAS + contributii sociale persoana fizica fara venit - detinator SRL (pe pierdere)

O persoana care are pe numele sau un SRL dar care este pe pierdere in anul anterior si pana in luna curenta, ce contributii la CAS datoreaza?
Este in regula daca la CAS persoana detinatoare de SRL(pe pierdere) a declarat ca este persoana fara venit si a achitat taxa CAS calculata de aproximativ 50 lei lunar? Taxa a fost achitata lunar de catre persoana fizica si nu de catre SRL.
Este persoana fara venit deoarece nu are contract de angajare ci doar detine pe numele sau un SRL pe pierdere.

Ce alte contributii sociale mai datoreaza persoana fizica in acest caz?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:16, 25 Aprilie 2014
PF respectiv nu datoreaza nimic din moment ce nu are venit.
Dar... nu plateste nimic, nu are nimic ( sanatate pensie...)
Asa ca ..daca vrea asig medicala - ctr cu casa de sanatate, min 50 de lei lunar ( 46 parca era...)
Vrea pensie - ctr cu casa de pensie, min 252(parca) lunar..
etc..
Daca incepe sa aiba venituri ( adica dividende in acest caz) trebuie sa plateasca cand le primeste( impozit, sanatate 5.5)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere inchiriere masina intre persoane fizice grigore2 grigore2 SRL-ul meu vrea sa intermedieze un contract de inchiriere de masini intre doua persoane fizice. Eu (persoana juridica) voi primi banii in avans la data X, ... (vezi toată discuția)
Achitare contributii sociale mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua ! ma intereseaza, va rog,cum trebuie sa procedez sa achit si contributiile sociale daca obtin un venit ocazional ca zilier iar societatea ... (vezi toată discuția)
Impozit casa violetaanna violetaanna Buna ziua, Nu am achitat impoz la casa din 2009 si am fost m-am interesat am de plata 1000 lei pe care ii voi achita incepand de luni in mai multe transe. Va ... (vezi toată discuția)