avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot anula un contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot anula un contract de inchiriere

buna ziua tuturor si Hristos a Inviat doresc sa-mi dati o solutie de rezolvare pe cale amiabila
in 2008 am incheiat un contract de inchireiere pentru organizarea unei nunti pentru data de 25 07.2009
din motive de toti stiute aceasta criza financiara care apasa peste noi nu mai poate avea loc evenimentul am anuntat administatorul localul si dumnealui m-a amenintat ca ma da in judecata cerundu-mi 2000 ron daca nu respect contractul
eu am achitat 500 lei anul trecut cind am semnat dar nu mi s-a data nici o chitanta si nici factura ci numai acel contract de inchiriere multumesc celor care pot sa-mi da o solutie si cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:08, 5 Mai 2009
In acel contract este trecuta sumade 500 lei pe care ati achitat-o? Daca DA...sub ce forma de avans?
Si ce mai prevede contractul in caz ca una dintre parti nu-l respecta?
Parerea mea este ca in cel mai rau caz pierdeti acei 500 lei, dati cu titlu de avans.
Multumesc de raspuns
Dar am sa va citez din contract Obligatiile beneficiarului:;
- La semnarea contractului se achita suma de 500 ron ce reprezinta rezervarea si amenajarea spatiului suma ce nu se retureaza
_ La terminarea ceremoniei sa achite contravaloare comenzii
- Valoarea meniului este stabilita de comun acord la data ceremoniei
Prestatorul nu raspunde de calitatea bunurilor aduse de beneficiar
- in caz de nerespectare a contractului beneficiarul este obligat sa achite prestatorului suma de 2000 ron
Raspundere contractuala
Orice litigii care nu se solutioneaza pe cale amiabila vor fi solutionate de Arbitrajul Camerei de Comert si Industrie Galati conf. normelor legale.Dupa obtinerea hotaririlor arbitrare acestea vor fi puse in executare silita conf. C> PR. CIV. si a altor legi in vigoare
Eu va mentionez ca am dat anunt si la ziarul local dar din pacate nu am gasit pe nimeni sa preia acest contract
Oare noi nu avem si niste drepturi trebuie sa ne lasam intimidati de anumiti patroni care ii intereseaza numai profitul lor. MUlLTUMESC CELOR CARE POT SA-MI DE-A O SOLUTIE CUM SA PROCEDEZ.
Din pacate, contractul este legea partilor, iar dumneavoastra ati semnat acel contract. Si chiar dumneavoastra ati mentionat ca in contract este stipulat: "in caz de nerespectare a contractului beneficiarul este obligat sa achite prestatorului suma de 2000 ron ".
Eu zic sa mai incercati, poate gasiti pe cineva doritor sa preia acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie Iatan_Gabriel Iatan_Gabriel Buna ziua si Hristos a inviat! Am si eu o problema, pe care nici macar nu stiu daca o pot numi problema, doar ca masura de precautie. Am lucrat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii cu compania il-makiage professional make up ctzone ctzone Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme: Am incheiat in data de 07.10.2010 cu Il-makiage, urmand sa merg la cursuri de make-up ... (vezi toată discuția)
Factura pfa serena82 serena82 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca este corect sa apara lunar pe factura pretul serviciilor prestate din care sa se scada o anumita suma datorata de pfa ... (vezi toată discuția)