Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca .
An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul.
An 2007 am plecat in strainatate unde am stat 5 anii consecutiv.
M_am intors in tara,si la cateva lunii m_am angajat,trebuind sa imi fac card pt a incasa salariul,atunci afland ca eu sunt dator la banca cu aproximativ 500 lei.
Mentionez ca nu am primit acasa nici o notificare in legatura cu cardul expirat sau ca mie mi se acumuleaza lunar o datorie.
As dori sa stiu ce se poate face...va multumesc...
Nu mai confundati lucrurile si nu va ,mai luati dupa gura lumii.
Un card bancar nu este sinonim cu un cont bancar. Cardul este doar un instrument de plata atasat unui cont bancar.
Deci, sunt doua lucruri diferite si cu costuri diferite.
Un card, in cazul in care expira, inseamna ca nu se mai poate utiliza pentru a se face plati.
Asta nu inseamna ca se va inchide si contul lui aferent.
Cardul, pe durata lui de utilizare, are o asigurare proprie, care se retine din suma disponibila in cont.
Pentru un cont, se percep comisioane de administrare, de plati, de consultare, etc.
Prin urmare, banca va oferit niste servicii pe care va trebui sa le platiti.
In cazul bancilor sa stiti ca nu tine faza cu "prescripria de 3 ani " deoarece, sumele datorate bancii sunt succesive, si asta inseamna ca, fiecare suma din totalul acumulat, are un alt termen de prescriptie.
In plus, exista si exceptii precum, intreruperea prescripriei, suspendarea ei, cu toate acestea nu intram in amanunte juridice intrucat, difera de la caz la caz si mai mult v-am incurca in discutia de fata.
Pe scurt, mergeti la banca, inchideti contul, si platiti esalonat eventual ceea ce aveti de plata, in urma unei intelegeri cu banca.
Si pe viitor aveti mare bagare de seama sa nu mai lasati lucrurile asa.
Daca veti refuza sa platiti, veti avea mai mult de pierdut decat de castigat, fiindca nu cititi cum trebuie hartiile de la banca.
visator ,
Mergeti la banca la care aveti contul, asta insemnand agentia/sucursala la care a fost deschis si le dati un act de identitate si va spun ei ce si cum.
In cazul in care nu aveti acesta posibilitate, mergeti la oricare sucursala a aceleiasi banci, si procedati la fel.
Este posibil sa aveti surpriza sa aveti contul inchis de catre banca, intrucat a fost inactiv.
Daca, sunteti in situatia lui Crys, in sensul ca la cardul aferent aveati si overdraft, e cam rau.
Intrucat, descopritul de cont, banca il vede ca pe un credit pus la dispozitia dvs. de unde isi trage singura banii, si nu va inchide acel cont.
Si va veti trezi cu datorii, sau, mai rau, raportat la Biroul de Credite restante, si asta inseamna ca timp de 5 ani nu veti mai putea face nici un credit, dar veti fi considerat pe viitor rau platnic.
In toate "hartiile" bancare scrie ca: clientul are obligatia de a instiinta banca in cazul in care apar modificari privind, numele persoanei, domiciliul, nr de tel,etc.
Astfel ca nu veti putea invoca in instanta, "vreodata" faptul ca nu ati stiut ceva sau nu ati fost notificat, atata timp cat nu v-ati indeplinit obligatia de a aduce la cunostiinta banci modificarile intervenite.
Acum 4-5 ani aveam 50 bani in BCR. Acum am -200, -300 sau cine stie cat. Acum 2 luni am fost informat de BCR ca de cateva luni nu am activitate in cont si vor sa il inchida. Ce?! Dupa 4-5 ani?! Ei percep tot felul de comisoane pentru ceva ce nu au facut. De asta nu merg la tribunal. Eu nu am cerut nimic de la ei dar ei au facut comisioane?! La BRD acum 5-6 ani m-am chinuit sa inchid de 3 ori un cont si nu au reusit angajatii sa o faca. De ce nu stiu. Am lichidat tot si le-am explicat ca nu mai vreau sa aud de ei. Ce au facut cu contul nu ma mai intereseaza. Nici nu mai vorbesc de mizeria pe care o facea la un moment dat BCR cand avand 100 lei in cont imi dadea 10 bani dobanda si imi percepea 1-2 lei comision pe tranzactie - si asta lunar - ce draguti! In ritmul asta in 10-20 ani pot ajunge la sume aberante.
Buna seara la toata lumea! Va multumesc la toti pt.parerii !!!.
,Astazi am fost la banca sa cer explicatii in scris in legatura cu contul si *posibila datorie* pe care o am la ei.Dialogul a fost halucinant...parca eram intr_o tara din lumea treia !!!.Mi sa spus sa nu o consider o *datorie*...pai atuncea zic,inchideti contul...
Pai...nu se poate pana nu achitati suma!.
Am comision si dobanda 10 lei lunar.
Stiu ca trebuia sa inchid contul,dar totusi trebuia sa fiu notificat...nu sa astepte atata timp.
buna ziua! aceeasi problema o am si eu la BRD: am avut un cont de student la ei...dar din ce stiu eu am fost sa-l inchid prin 2015...si acum bum am de achita o suma buna de bani. La dvs cum s-a rezolvat? Multumesc!
Alocatia pentru copii
luana30
va rog daca se poate sa imi dea cineva un raspuns!
am alocatia baiatului de 6 ani in banca nu am ridicat-o niciodata,si cand am fost sa o ridic mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)