avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vreau sa impart un teren extravilan in 9 loturi. Este ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vreau sa impart un teren extravilan in 9 loturi. Este necesara obtinerea P.U.Z?

Am un teren extravilan detinut cu alte doua persoane, mostenire fiind de la parinti. Dorim sa il impartim la copii nostrii si ni s-a spus ca tebuie obtinut puz. pentru ca se imparte in mai mult de 3 loturi. Mentionez ca avem drum de acces pe toata suprafata. Am incercat obtinerea puz, se tot pun bete in roate, este blocat proiectul de 2 luni in primarie, incercind sa se obtina o hotarire locala, care implica urmatoarele; orice proprietar de teren care doreste atragerea in intravilan si parcelarea spre instrainare a unui teren sa ofere toate ulilitatile clientului, apa , canalizare, drum astfaltat..ceea ce presupune o investitie imensa. Mi s-a spus ca totusi pot vinde asa , fara puz, ca teren de constructii anexe agricole... Nu stiu ce sa fac, nu mai stiu...am investit foarte multi bani cu acte, si creare drum privat, si arhitecti, si, si...acum nu mi se da nici un raspuns de luni de zile, nu se discuta nici un proiect in sedintele de consiliu local, se amina pur si simplu pentru a vota acea hotarire locala care schimba totul. Nu inteleg cum se poate face acest lucru , atit timp cit actelel depuse trebuiesc rezolvate cu legile care sint la momentul respectiv, nu astepti obtinerea unei alte legi, sau hotarire locala, care favorizeaza primaria.
Cel mai recent răspuns: mariana v , utilizator 21:18, 30 Aprilie 2014
Faceti o revenire in scris catre Primaria de care apartine terenul, prin Registratura, in numele celor 3 detinatori (semnati toti 3 nominal).
In acelasi timp puteti merge la un NOTAR si sa faceti toti cei 3 proprietari donatii catre copii specificand punctual cota parte si localizarea exacta a fiecarei parcele. Intrebati si cum se poate initia demersuri legale pentru ca fiecare dintre copii sa-si obtina Certficat de Proprietar pe terenul cedat prin donatie de la parinti.
Functie de raspunsul de la Primarie si de cel de la Notar continuati demersurile pentru concretizarea faptica si in acte a loturilor terenurilor ce revin fiecarui copil.
Mai puteti initia actiune in instanta pentru obligarea Primariei de a face ceea ce trebuie sa faca legal, pentru definitivarea si legalizarea situatiei prezentate.
Daca putea dona.. o facea demult.
Mda, ma gindeam la actionarea in instanta a primariei, am vorbit deja de posibilitatea asta cu arhitectul care imi face proiectul si care il prezinta in sedinta de consiliu..vedem.. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea unui puz pentru reincadrarea unui teren si eliminara unei servituti dorincornea dorincornea Am o problema legata de un teren intravilan pe care doresc sa-l cumpar si pentru care am semnat deja cu proprietarul un antecontract la notar. Pe terenul ... (vezi toată discuția)
Pot fi "gica contra" ? gigi-m gigi-m Buna ziua! In urma efectuarii unui PUZ colectiv, sunt propietar pe o portiune de strada si mentionez ca nu am cedato inca primariei de care apartinem cu ... (vezi toată discuția)
Probleme bransare canalizare rotterro rotterro Buna ziua, In 2015 un verisor a cumparat un teren de 20 ari care include si un drum de acces de 200mp din care el detine 2/3. in 2015 s-a apucat sa faca ... (vezi toată discuția)