avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art.193 CP al. 2
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art.193 CP al. 2

Buna ziua.Intr-o seara ma aflam intr-un bar si am impins o persoana de pe scaun,aceasta s-a dezechilibrat si s-a lovit la picior,si-a scos certificat medico-legal si a primit 8-9 zile de ingrijiri medicale,am fost incadrat la art.193 CP al.2.Am vb cu persoana vatamata si mi-a cerut 5000 ron pt a nu ma actiona in instanta.Aceasta suma mi se pare cam mult.Ce consecinte pot avea in instanta,cum ma pot apara?Va multumesc.

PS: Si nr de zile de ingrijiri medicale mi se par cam multe.Pot cere instantei o expertiza medicala amanuntita?Ma ajuta cu ceva?
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 21:57, 26 Aprilie 2014
Încercați sa negociați suma, eventual la mediator.Victima isi poate retrage plângerea.
Oricum, dacă nu există consecințe grave, la acest nr. de zile ingrijiri medicale, este puțin probabil sa fiți tras la răspundere penală.
Însă puteți fi acționat pe civil dacă veți fi scos de sub urmărire penală, în caz că nu vă înțelegeți amiabil asupra cuantumului prejudiciului.
Este neplacuta situatia in care va aflati. Pe viitor ar trebui sa nu mai dati frau liber nervilor de moment pentru a evita atfel de situatii nedorite.
In instanta puteti fi gasit vinovat si pus sa platiti atat legal cat si pecuniar.
Va puteti apara angajand un avocat specializat care ar fi destul de costisitor, sau la mediator deasemenea.
Zilele de ingrijiri medicale puteau fi chiar mai multe, depinde de modul in care s-a facut vatamarea corporala cat si de gravitatea acesteia.
Evident ca puteti cere instantei o expertiza medicala amanuntita care s-ar putea sa confirme ceea ce v-a spus partea vatamata, ba chiar mai mult de atat, mai trebuind sa platiti o suma consistenta si pentru EXPERT.
Cel mai bine ar fi sa va intelegeti cu partea vatamata, sa-i spuneti ce suma sunteti dispus sa-i acordati si sa parafati intelegerea la un NOTAR, astfel fiind exonerat de raspunderea penala si civila in situatia pe care ati mentionat-o si face obiectul discutiei.
Asa va fi mult mai putin costisitor si mai la indemana. Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident danys23 danys23 tatal meu,a avut acum aproape o luna un accident,a lovit o femeie pe trecerea de pietoni,accidentul a fost unul mai usor ,nu a avut viteza mare,practic mai ... (vezi toată discuția)
Daune morale în urma unui accident pe trecerea de pietoni Cronţ Valentina Elena Cronţ Valentina Elena Bună seara. Vă rog să mă ajutaţi într-o chestiune juridică. Părinţii mei au fost accidentaţi pe trecerea de pietoni. Tatăl a scăpat uşor,refuzând ... (vezi toată discuția)
Consecinte accident pe trecerea de pietoni cu victima giugiuc giugiuc Buna ziua,as dori si eu sa primesc niste lamuriri in legatura cu urmatoarea situatie:la data de 26.04.2010 sotul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier ... (vezi toată discuția)