Buna seara ,
Pentru sanatatea D-voastra fizica si psihica e mai bine sa demisionati .
O reclamatie la ITM nu va ajuta in acest sens , si nici oalta forma de plangere impotriva sefului D-voastra atata timp cat nu este sustinuta de marturia a cel putin 2 dintre colegii D-voastra.
Sunteti o persoana care "isi face treaba cum trebuie " , aveti o experienta in functie de conducere in cadrul unui departament financiar contabil si asta va va ajuta la cv pentru a cauta un nou job .
Succes !
eu as recomanda sa discutati cu un procuror...puteti pregati un flagrant in legatura cu amenintarile...il dovediti= infractiune...poate asa se linisteste si isi afla locul cuvenit
Multumesc.
Va dati seama ca in conditii normale, aceasta este optiunea pe care as fi ales-o. Am insa o persoana bolnava in familie, a carei ingrijire medicala depaseste chiar si veniturile mele actuale. Orasul unde ma aflu este un oras mic, au ramas foarte putine firme "pe verticala" in conditiile acestei crize - deci sansele de a-mi gasi un loc de munca sunt practic nule in acest moment - acesta este motivul pentru care am luptat pana acum pentru a-mi pastra actualul loc de munca.
Trebuie insa sa gasesc o solutie, daca reusesc sa conving 2 dintre colegi sa vorbeasca, care ar fi primul pas?
Inregistrarea sicanelor,amenintarilor.Este corect,realizarea unui eventual flagrant...
Dar daca nu va mai vrea in societatea lui este greu sa mai supravetuiti. Cautati-va un alt loc de munca.Asta pentru sanatatea dvs.
Chiar daca veti convinge doi sau mai multi colegi sa va sustina si sa vorbeasca,asta nu rezolva decit partial problema. Cert este ca nu sunteti dorita in societatea patronata de acel individ.
Un eventual proces la care se va ajunge dupa plingeri la politie si procuratura,cercetari care vor dura in timp si spatiu,nu stiu in ce masura va vor aduce satisfactie sau beneficii.
Buna seara ,
Inteleg situatia neplacuta in care sunteti ( atat la locul de munca , cat si in familie ) si de aceea raman la parerea ca plecarea din respectiva unitate ar fi benefica pentru D-voastra .
Privitor la ultima intrebare lansata de D-voastra probabil ca ceilalti forumisti , avocati sau juristi va vor ajuta mai mult decat pot sa o fac eu .
Puteti depune si o reclamatie colectiva la ITM , impreuna cu colegii D-voastra insistand pe art 8 CM si anexand eventuale recomandari de la un psiholog care fac referire la starea de sanatate psihica "dobandita" la locul de munca . Dar , din pacate , practica in incinta ITM-ului legata de cazurile de hartuire este aproape inexistenta si daca nu au fost incalcate si drepturi de alta natura salariala ( dreptul la co , salar neachitat la timp etc ) slabe sanse sa obtineti o sanctiune, chiar daca nu acesta este scopul.
Sanctionat sau nu , actionat in instanta sau nu , administratorul tot la metode primitive de conducere a societatii va ramane . :sorry:
PS . Va voi trimite un mesaj privat care contine un link ce sper ca va va fi de ajutor .