avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu numere provizorii expirate

Buna ziua! In urma cu doua zile m-a oprit politia si eu nu mi-am dat seama ca am avut numerele provizorii expirate. A chemat un martor taximetrist, i-a luat buletinul,dupa aceea martorul a plecat,iar pe mine m-a dus la politie.Acolo mi-a facut un proces verbal in care spunea toata povestea,si ca a avut martor pe taximetristul acela,mi-a fost retinut permisul de conducere pe 3 luni,cu dreptul de a prelungii dovada pana la finalizarea cazului, dar nu mi-a fost data amenda. Vroiam sa stiu cat timp poate dura cazul,daca pot sa fac constestatie si sa castig si cum ar trebuii sa procedez.Multumesc!

Si daca imi face dosar penal,o sa raman cu el toata viata ?

Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:44, 27 Aprilie 2014
Nu ati primit amenda ptr ca s-a intocmit dosar penal. Daca in urma cercetarilor se constata de catre procuror ca sunteti vinovat veti fi trimis in judecata iar in urma unei hotarari judecatoresti definitve veti primi o condamnare cu suspendare sau o amenda penala permisul se va anula putind obtine un nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hot. jud. in cazul condamnarii sau 6 luni de la executarea amenzii penale. Dupa trecerea termenului de incercare care poate fi de 2-3 ani se produce reabilitarea iar cazierul va fi iar curat. De ramas cu dosarul penal ramineti toata viata doar cazierul se "curata".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal; numere provizorii expirate Gabriel231 Gabriel231 spuneti-mi si mie daca exista ghinionul de a face puscarie?iar daca mi se va solutiona o amenda penala dupa cat timp se va sterge din cazier??? va rog mult ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se sterge cazierul si care sunt conditiile sfinxul sfinxul buna pentru toti am fost condamnat in 1997 la 3,2 ani in lipsa pentru furt auto ajutat de un prieten ,am fost condamnat in lipsa si pedeapsa sa prescris ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducand sub influenta alcoolului, ce sanse am sa ramana curat cazierul? pasc_paul2007 pasc_paul2007 am fost oprit de organele de politie si in aparatul alcooltest am avut o alcoolemie de 0,59 , m-i s-a anulat permisul de conducere si a-s vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)