Buna ziua! In urma cu doua zile m-a oprit politia si eu nu mi-am dat seama ca am avut numerele provizorii expirate. A chemat un martor taximetrist, i-a luat buletinul,dupa aceea martorul a plecat,iar pe mine m-a dus la politie.Acolo mi-a facut un proces verbal in care spunea toata povestea,si ca a avut martor pe taximetristul acela,mi-a fost retinut permisul de conducere pe 3 luni,cu dreptul de a prelungii dovada pana la finalizarea cazului, dar nu mi-a fost data amenda. Vroiam sa stiu cat timp poate dura cazul,daca pot sa fac constestatie si sa castig si cum ar trebuii sa procedez.Multumesc!
Si daca imi face dosar penal,o sa raman cu el toata viata ?
Nu ati primit amenda ptr ca s-a intocmit dosar penal. Daca in urma cercetarilor se constata de catre procuror ca sunteti vinovat veti fi trimis in judecata iar in urma unei hotarari judecatoresti definitve veti primi o condamnare cu suspendare sau o amenda penala permisul se va anula putind obtine un nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hot. jud. in cazul condamnarii sau 6 luni de la executarea amenzii penale. Dupa trecerea termenului de incercare care poate fi de 2-3 ani se produce reabilitarea iar cazierul va fi iar curat. De ramas cu dosarul penal ramineti toata viata doar cazierul se "curata".