avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema ingrijire parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema ingrijire parinti

Cu multi ani in urma cand mama mea acum in varsta de 69 de ani era sanatoasa, din cauza unor anumite neintelegeri care au existat intre noi mi-a facut evacuarea. Intre timp eu m-am casatorit iar soarta a facut ca fiica mea sa se nasca cu un handicap foarte grav atat fizic cat si mental. Situatia mea financiara este foarte grea iar acum cateva luni si mama mea a facut o paralizie si nu poate sa se intretina singura. Imi face mici scandaluri ma discuta tuturor ca nu am grija de dansa. Eu nu pot sa-mi asum raspunderea iar aceasta ma ameninta ca ma da in judecata. Stiu ca moral asa ar fi sa ai grija de parintele tau, dar tinand cont de situatia mea nu stiu cine are dreptate si cine nu.? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:22, 30 Aprilie 2014
N-are pensie ? Nu va avea suuces in instanta, odata c a sunteti obligat in primul rand fata de copilul dvs, apoi mama se poate intretine din veniturile si bunurile ei.
Ce anume nu poare mama sa faca in intretinerea ei?
Are pensie in valoare de 350ron iar la azil trebuie sa aibe suma de 1000ron. E paralizata pe partea stanga, ea fiind si stangace nu poate sa faca mai nimic.
Poti sa ceri pensie de handicap cu insotitor.asa a facut mama mea cu bunica.am cerut un formular de la casa de pensii iar ei ne-au trimis la medic ( stabilit de ei)acesta stabileste gradul de degradare fizica ,se face un dosar cu documente de identitate,fisa medicala de la medicul de familie si altele.Te duci cu mama la comisie s.o vada, se analizeaza starea ei iar dupa ce se stabileste in ce grad o incadreaza o sa primeasca un ajutor banesc.Daca nu are cine sa aibe grija de ea trebuie sa faci si un dosar de insotitor.In cazul tau te treci pe tine iar cand nu poti macar platesti pe cineva sa stea cu mama.
(Acum depinde cat de grava e situatia mamei tale pentru ca bunica era de gradul 1,cu pampers,mancare cu ligurita,fugea de acasa cand te asteptai mai putin dar dupa 5 ani de chin am apucat 2 luni sa luam pensia).In functie de gradul de deteriorare fizica se calculeaza suma care o primeste bolnavul.Si e de umblat cu hartiile.Succes.
Daca are casa, poate semna un contract de intretinere cu cineva.
Daca are probleme de discernamant, puteti cere in instanta sa ii deveniti tutore si semnati dvs in locul ei.

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap gradul 2 intrebare laur87 laur87 Buna Ziua, Unchiul meu in 1986 a fost impuscat in cap cand era in armata de catre un coleg, dupa acel incident fiind in coma 3luni a scapat dar a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere: ce se poate face dacă unul dintre beneficiari a decedat? meri_tt meri_tt buna ziua Pe scurt,parintii au facut ,fara sa-i intrebe pe ceilalti copii,contract de vanzare cu clauza de intretinere,Tata a murit,ramanand mama,care,batrana ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)