avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fost deþinut politic, decedat in 1951 la canal, se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fost deþinut politic, decedat in 1951 la canal, se poate obtine despagubire?

Strabunicul a murit la Canal in Cernavoda .. stie cineva mai multe detalii legat de aceasta lege de care am citit in Romania Libera?

Foştii deţinuţi politici, despăgubăţi cu 24 000 de euro pentru fiecare an de detenţie

[ link extern ]

Se poate face vre-un demers in acest sens ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:03, 28 Aprilie 2014
Stimat forumist,

Ceea ce aminteați dvs nu este o lege, ci un proiect de lege.. Mă îndoiesc profund de apariția unor legi reale, profucătoare de efecte, în ceea ce privește situația arătatî.

Cu stimă.
Aveti dreptul la informatii publice.Trimite-ti sesizari la senat, Camera deputatilor, Asociatia detinutilor si asteptati raspunsuri. Pe baza acestora urmeaza sa mergeti mai departe , in instanta.(Proiectul a trecut de Senat in 2011).
Stimat forumist,

Poate nu văd eu bine ce citesc. Să înțeleg că îl sfătuiți pe autorul topicului ca pe baza unor sesizări și a unor răspunsuri la sesizări ,, sa mergeti mai departe , in instanta,,?

Serios?

În lipsa unui cadru legal, care nu poate fi decât o normă cu valoare de lege, publicată în Monitorul Oficial?

Accentuez: nu există, în acest moment, cadru legal pentru astfel de acțiuni. Proiectele de lege sunt exclusiv vorbe, până la transformarea acestora în legi și publicarea lor în Monitorul Oficial.

Prin urmare, față de întrebarea postată, răspunsul este că, în acest moment, un astfel de demers ori nu trebuie, ori nu ajută - ca să citez o vorbă din popor.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii detentie vladcoroiu vladcoroiu conform carui regulament se poate verifica conditiile de detentie din penetenciarele din Romania ,intrebare : cat este minim necesar in spatiul de cazare ... (vezi toată discuția)
Fosti detinuti politici si deportati vlad196938 vlad196938 Stie cineva ceva noutati despre modificarile la legea privind despagubirile pentru fostii detinuti plolitici . In mai 2011 Senatul adopta niste modificari le ... (vezi toată discuția)
Arhiva titluri proprietate georgemoto georgemoto Buna ziua As dori si eu sa stiu ce trebuie sa fac ( pasi de urmat,acte,cereri,formulare,etc. ) pentru a afla ce avere au bunici si strabunici mei? ( mai ... (vezi toată discuția)