Sunt in situatia de a dezbate succesiunea dupa sora mea. Masa succesorala este constituita dintr-un apartament, care a fost cumparat de sora mea de la parintii nostri, inaintea casatoriei. A depus declaratie de acceptare a succesiunii sotul supravietuitor (nu au avut copii), eu si cei doi parinti. Eu si parintii mei ne aflam in imposibilitatea de a incepe dezbaterea succesiunii, deoarece sotul (care in prezent locuieste in apartamentul ce reprezinta masa succesorala) ne tot amana spunand ca nu e hotarat ce sa faca, desi i-au fost prezentate cele doua situatii posibile: primeste 1/3 din valoare si elibereaza apartamentul sau ne da 2/3 din valoare si pastreaza apartamentul. In prezent nu ne mai raspunde la telefoane. In situatia in care nu ne da un raspuns, avem mai multe sanse sa reusim dezbaterea succesiunii in instanta? Specific ca in 5 luni se face termenul de 2 ani in care nu platim bani in plus.
Ce putem face concret eu si parintii mei?
Veti ajunge la instanta sa va judecati daca nu va intelegeti.
Ar fi indicat sa mergeti la avocat sa va informati.
Dupa aceea veti analiza exact ce aveti de facut si probabil ca veti merge si la mediator.
Puteti merge direct la mediator dar nu veti cunoaste situatia juridica concreta in care va aflati si ce variante viabile aveti.
Incercam totusi sa rezolvam la notar. Am inteles ca asta e primul pas, fara care oricum nu putem ajunge in instant. Vreau sa rezolv problema amiabil, desi, personal, nu am fost niciodata de acord cu faptul ca parintii au instrainat acest apartament fara instiintarea mea, macar, stiu ca banii nu au fost platiti in realitate de catre sora, totul a fost formal, dar acum va trebui sa platim sotului supravietuitor bani pentru ceva ce cu cativa ani inainte a apartinut 100% familiei.
Cineva mi-a spus pe aici ca as putea contesta acel contract (parintii mei recunosc acum ca nu au primit de fapt nici un ban) si poate nu s-ar mai pune problema succesiunii in aceasta forma....dar....dupa 7 ani de la vanzare ce sa se mai faca?!
Succesiune
platon_mirella
Tatal meu s-a recasatorit in urma divortului de mama mea. Sotia lui are o fata dintr-o casatorie anterioara. Aceasta sotie a cumparat un apartament in Ploiesti ... (vezi toată discuția)