avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Atragerea raspunderii in calitate de asociat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Atragerea raspunderii in calitate de asociat

Un prieten se confrunta cu urmatoarea situatie: pana in 2003 a fost asociat intr-o firma, apoi a hotarat sa se retraga si a perfectat la notar acest lucru cedand partile sale sociale, dar din pacate nu mai gaseste actele. Necazul este ca fostul asociat a cerut falimentul firmei in 2013 , aceasta lichidandu-se prin hotarare judecatoreasca. Pana aici totul este bine numai ca a primit o citatie pentru atragerea raspunderii in calitate de asociat alaturi de celalat asociat care era si administrator. Atragerea raspunderii a fost ceruta de fisc pentru o datorie de 40000 lei neacoperita .
Intrebarea mea este: cum poate demonstra ca nu mai este asociat din 2003? Daca merge la registrul comertului mai poate obtine un certificat constatator avand in vedere ca nu maie ste asociat si mai ales ca firma a fost lichidata?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:47, 28 Aprilie 2014
Exista o evidenta la ORC.
Cum se procedeaza pentru a obtine date despre firma, adica care sunt asociatii in prezent? Ce nu inteleg eu este de ce baza de date de la fisc nu este actualizata cu cea de la registrul comertului .
roxana69 a scris:
... si a perfectat la notar acest lucru cedand partile sale sociale, dar din pacate nu mai gaseste actele.

A inscris la ONRC mentiunea respectiva (cedarea partilor sociale)??

roxana69 a scris:
Atragerea raspunderii a fost ceruta de fisc pentru o datorie de 40000 lei neacoperita .

In baza carui act s-a cerut "atragerea raspunderii" si pe ce temei juridic??

roxana69 a scris:
Cum se procedeaza pentru a obtine date despre firma, adica care sunt asociatii in prezent? Ce nu inteleg eu este de ce baza de date de la fisc nu este actualizata cu cea de la registrul comertului .

Date despre firma se obtin foarte usor de la Registrul comertului cu o cerere si niste lei. Cereti dosar complet si vi se dau toate inregistrarile si mentiunile facute de l ainfiinarea firmei.

1) Este posibil ca cei doi asociati, dupa ce au facut cesiunea de parti sociale sa nu o fi inregistrat la ONRC sau 2) datoriile sa provina anterior cesiunii partilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluari firme Cristina Vasile Cristina Vasile Stimabililor, tot primesc emailuri cu urmatoarele, drept pentru care va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, daca s-a ,,inhamat\" cineva la o astfel de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare srl anamariacelik anamariacelik care sunt pasii de parcurs pentru a vinde un SRL? ma intereseaza pentru ca un anume asociat la firma x a vandut firma (SRL),intocmind un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl in executare silita Scortzishor Scortzishor Buna ziua, intr-un SRL sunt 2 asociati, ambii administratori. Firma apare pe site-ul ANAF cu mentiunea \"s-a inceput procedura de executare silita\" pentru ... (vezi toată discuția)