avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare - recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare - recurs

Buna ziua ,
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema . Intr-un proces privind o hotarare care sa tina loc de act autentic , s-a dat o sentinta irevocabila in recurs . Partea care a castigat a actionat printr-un executor executarea deciziei , respectiv pentru recuperarea cheltuielilor de judecata . In acelasi timp , partea opusa a deschis o noua cauza de contestatie in anulare -recurs , la decizia data de instanta de recurs , care e irevocabila .
Contestatia nu s-a judecat inca , din motive de lipsa de aparare, abtinere , lipsa dosar fond , etc..
Intrebarea este : se poate incepe executarea silita pentru recuperarea cheltuielilor de judecata daca nu s-a judecat aceasta contestatie in anulare ? Ce sanse sunt sa poata fi admisa o contestatie in anulare cu prvire la anularea unui inscris sub semnatura privata declarat nul intrucat prevedea - conform motivarii judecatorilor - un pact de vanzare cumparare a unor drepturi succesorale ale unei persoane aflate inca in viata .
Va multumesc ptr. raspuns
Cu stima
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 09:39, 28 Aprilie 2014
Sansele sunt sau nu sunt in functie de piesele dosarului.Numai dupa studiul acestuia puteti primi un raspuns.Executarea silita se poate porni independent de solutia din contestatie.
Va multumesc din suflet pentru amabilitatea si promptitudinea raspunsului . Un lucru imi este inca neclar. In cazul admiterii contestatiei in anulare si daca va exista o decizie nefavorabila , cum ramane cu executarea cheltuielilor de judecata ? Se vor sista si se vor trece in raspunderea partii opuse ? se va anula executarea silita ?
Cu stima ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs - contestatie in anulare asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va cer doar o parere in legatura cu urmatoarea speta : - intr-un recurs instanta da o hotarare motivata in mod unanim de toti cei 3 ... (vezi toată discuția)
Judecarea din nou a recursului în urma admiterii contestaþiei în anulare este un recurs la recurs? craciunfcristian craciunfcristian Solutie: Admite excepţia netimbrării. Anulează recursul ca netimbrat. Obligă recurenta la plata către intimat a sumei de 1200 lei cheltuieli de judecată. ... (vezi toată discuția)
Anulare forme de executare conelia anghel conelia anghel Anularea formelor de executare silita presupune si desfiintarea titlului executoriu - hotarare def. si irevoc. - (s-a solicitat prin contestarea executarii ... (vezi toată discuția)