avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentarea la cel de al doilea termen. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentarea la cel de al doilea termen. Consecințe

Buna ziua. Am contestat un proces verbal de viteza. A avut loc prima infatisare. S.a stabilit termenul pentru a doua. Insa nu ma pot prezenta la al doilea termen. Menţionez ca m.am reprezentat singur. Intrebare mea este, care sunt repercusiunile? Se judeca in lipsa in cazul in care lipsesc?
Cel mai recent răspuns: krysbeb , utilizator 12:52, 28 Aprilie 2014
Se judeca in lipsa in cazul in care solicitati acest lucru. In caz de neprezentare a partilor exista riscul de a se suspenda cauza. Trimiteti o cerere prin care solicitati judecarea in lipsa daca nu ati facut acest lucru prin cuprinsul plangerii contraventionale.
Nu ne-ați spus dacă ați solicitat judecarea cauzei în lipsă.

Dacă ați solicitat judecarea cauzei în lipsă, dvs. sau intimata, atunci instanța va continua cercetarea judecătorească.
Eu nu am solicitat sa se judece in lipsa, insa biroul de politie rutiera s solicitat. In cazul in care procesul verbal se declara valabil, in cat timp se publica decizia? As vrea sa depun cererea pentru a sustine examenul de diminuare a suspendarii.Multumesc
Durata redactarii si comunicarii hotararii depinde de gradul de aglomerare al instantei. De asemenea, trebuie sa astepteptati trecerea termenului pentru formularea caii de atac pentru ca hotararea sa devina definitiva. Acest termen se calculeaza de la comunicarea hotararii. Daca IPJ a solicitat judecarea in lipsa, se va judeca si daca nu va prezentati.
Nu intenţionez sa atac decizia. Doresc sa se finalizeze cat mai repede. Multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plangere contraventionala( imposibilitate prezentare la termen) v1orel v1orel Buna ziua! Maine am termen intr-un dosar ce are ca obiect o plangere contraventionala impotriva unei amenzi radar si sunt in imposibilitatea de a ma ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda radar +aspecte procedurale stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m speta: la data de 22.07.2009, am fost sanctionat contraventional pentru ca as fi circulat cu viteza de 120 km/h, in afara localitatii, pe raza localitatii ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare bogdan florin vasile bogdan florin vasile buna seara numele meu este florin si in 3 aprilie 2009 mia fost retinut permisul pt o presupusa trecere pe rosu bineinteles am facut contestatie mia fost ... (vezi toată discuția)