Buna ziua. Am contestat un proces verbal de viteza. A avut loc prima infatisare. S.a stabilit termenul pentru a doua. Insa nu ma pot prezenta la al doilea termen. Menţionez ca m.am reprezentat singur. Intrebare mea este, care sunt repercusiunile? Se judeca in lipsa in cazul in care lipsesc?
Se judeca in lipsa in cazul in care solicitati acest lucru. In caz de neprezentare a partilor exista riscul de a se suspenda cauza. Trimiteti o cerere prin care solicitati judecarea in lipsa daca nu ati facut acest lucru prin cuprinsul plangerii contraventionale.
Eu nu am solicitat sa se judece in lipsa, insa biroul de politie rutiera s solicitat. In cazul in care procesul verbal se declara valabil, in cat timp se publica decizia? As vrea sa depun cererea pentru a sustine examenul de diminuare a suspendarii.Multumesc
Durata redactarii si comunicarii hotararii depinde de gradul de aglomerare al instantei. De asemenea, trebuie sa astepteptati trecerea termenului pentru formularea caii de atac pentru ca hotararea sa devina definitiva. Acest termen se calculeaza de la comunicarea hotararii. Daca IPJ a solicitat judecarea in lipsa, se va judeca si daca nu va prezentati.