avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata onorariului curatorului debitoarei, de catre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plata onorariului curatorului debitoarei, de catre creditor?

Buna ziua,

Am primit astazi o citatie intr-un proces avand ca obiect ordonanta de plata.
In citatie este specificat ca societatea noastra in calitate de creditoare sa faca dovada platii onorariului curatorului debitoarei. Conform informatiilor de la Registrul Comertului, societatea debitoare este in functiune. Ce cauta un curator in aceasta ecuatie si de ce trebuie sa-i plateasca onorariul societatea creditoare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 14:10, 28 Aprilie 2014
Intre timp, am aflat raspunsul pe care il regasiti mai jos:

Potrivit art. 58 alin. 3 și alin. 4, acești curatori speciali vor fi numiți din rândul avocaților desemnați de Barou și odată cu numirea lor instanța va stabili și un onorariu provizoriu pentru aceștia, urmând a putea fi majorat la cerere în funcție de activitatea prestată.

Având în vedere aspectul strict procesual al participării curatorului special la desfășurarea procesului, instanța poate dispune pe lângă citarea curatorului special la fiecare termen și citarea pârâtului la ușa instanței pe tot parcursul desfășurării procesului.

Remunerația curatorilor va fi stabilită de instanța de judecată în sarcina reclamantului, urmând ca acesta a o putea recupera în cazul în care pârâtul va cădea în pretenții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariul avocatului curator Mihaeladenis2409 Mihaeladenis2409 Bună ziua eu am depus un apel la tribunal pentru autoritatea părintească însă fostul soț nu e de găsit nu am nici o adresă recentă si nu a răspuns ... (vezi toată discuția)
Avocatul din oficiu cine il plătește? ContSters459739 ContSters459739 Buna seara as vrea sa va intreb intr.un proces cand cealalta parte nu se prezintă avocatul din oficiu pus de tribunal , cine trebuie sa il plateasca ?Va ... (vezi toată discuția)
Proces divort cu minori - avocat din oficiu pentru parat ayleena ayleena Buna seara, Am facut o cerere de divort, din culpa exclusiva a paratului. Sotul nu se prezinta la termene (2, pana in prezent), nici macar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)