avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fiica adoptata de sot spaniol
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fiica adoptata de sot spaniol

buna ziua.
fiind divortata cu copil ,m-am recasatorit cu cetatean spaniol.Fetita a fost adoptata acum 2 luni de actualul meu sot,acum are cetatenie spaniola.eu am ramas cu cetatenie romana.
In 2 luni o sa merg in tara in vacanta si as vrea sa stiu daca trebuie sa anunt registrul civil (sau alta institutie de stat)in legatura cu adoptia.Fetita mea primeste alocatie de la stat si nu vreau sa am problemePuteam sa merg la ghiseu si sa spun ca numai vreau alocatie dar banuiesc ca vor intreba de ce?.Ce documente trebuie sa iau cu mine ,unde sa ma adresez si daca trebuie traduse si legalizate din spaniola in romana.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danamocanu , utilizator 21:22, 28 Aprilie 2014
alocația nu are nimic de a face cu adopția, deci nu se pierde.
mi se pare ciudat sa nu aibe nimic alocatia cu adoptia.fata numai este cetatean roman cum poate sa primeasca alocatie?
Buna seara.Nu sunt disperata dar totusi as vrea sa stiu unde sa ma adresez in legatura cu copilul adoptat .Stiu sigur ca nu poate avea dubla cetatenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil roman adoptat spania danamocanu danamocanu Divortata cu copil spre crestere si ingrijire.La a2-a casatorie sotul mi-a adoptat copilul.Acum are cetatenie spaniola.Trebuie sa anunt la registrul cilvil ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)
Mama romanca tatal spaniol LidiaMika LidiaMika Buna ziua. Partenerul meu este spaniol eu sunt româncă, nu suntem căsătoriți , in curand o da avem un baietel .Intrebarea mea este:Pot sa ii dau ... (vezi toată discuția)