avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj imobiliar

Buna seara, o cota mai mare la partaj poate inlocui scoaterea din masa partajabila a valorii unor bunuri proprii vandute pentru achizitionarea unui imobil??Eu cred ca sunt lucruri diferite.
Cine stabileste sulta in urma expertizei,expertul sau judecatorul??? Intreb pentru ca expertul nu a scazut din masa partajabila pasivul si contravaloarea bunurilor proprii vandute pentru acest imobil si a socotit sulta la valoarea de piata a imobililui . Mai am o sansa la judecator??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:40, 29 Aprilie 2014
Sulta este stabilita de judecator, in urma expertizelor efectuate in cauza cu acest scop.
Nu, deoarece bunurile respective au un regim juridic diferit.
Poate ca de aia aveti o cota mai mare la partaj tocmai ca ati avut o contributie mai mare la achizitionarea bunului prin vanzarea altor bunuri proprii. Nu se scoate o suma din valoarea unui imobil ca si c-val a bunurilor vandute, ci cereti o cota mai mare la partaj.
Expertul va evalueaza casa, nu va scade valoarea bunurile vandute si pasivele, judecatorul face asta.
Ati cerut la partaj impartirea datoriilor sau sa le preluati dvs pt a le plati pe mai departe si sa fie scazute din sulta datorata ?
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - imobil achizitionat cu credit ContSters359495 ContSters359495 Sunt in partaj cu fostul sot , am avocat dar nu prea am inteles mai nimic din ceea ce mi a explicat , a promis ca i mi poate obtine 3/4 din val locuintei. ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj un om simplu un om simplu BUNA, In acest am am divortat de sotia mea si ca bun comun ne-a mai ramas un apartament restul fiind impartite(adica a luat tot din casa) si nu vrea sub nici ... (vezi toată discuția)