avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau donatie intre soti....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau donatie intre soti....

Daca se poate sa ma ajutati cu o informatie:sunt casatorit dar nu avem copii.Mama mea traeste,soacra traeste si ea. Eu mai am trei frati care au familii si copii la ranul lor,sotia si ea are o sora casatorita cu un copil.Fiind fara copii,ne-am gandit,sa facem un act care sa ne protejeze pe fiecare in caz de deces al celuilalt.Ce act ar trebui incheiat: testament ,act de donatie,act de vanzare -cumparare intre soti? #-o
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:34, 26 Martie 2024
lOCUINTA ESTE UN BUN COMUN.
Si atat aveti major, locuinta aceasta comuna? Sau mai sunt si alte bunuri de valoare mare?
Ce anume doriti sa va conservati? Daca e doar locuinta comuna, orice act intre vii ati face, va vindeti unul altuia jumatate? Adica faceti un schimb? Situatia ramanand aceiasi?

Nu am inteles eu poate ultimul dv. mesaj...
Bună seara! Sotul meu a primit o donatie de la fratele lui in schimbul sumei de 5000 de euro! Ce se poate face ca si eu ca sotie sa am dreptul la această donatie?
Ați adresat o întrebare intr-un topic vechi de 10 ani.
Deschideți un subiect nou cu întrebările dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau testament? aselajusto aselajusto buna , am un apartament lasat de la parinti mei care ,inca traiesc nu am bani sa fac intabulare sau contract de vanzare cumparare , cum as putea sa procedez ... (vezi toată discuția)
Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Testament alexandra_25 alexandra_25 Buna ziua! Mama mea detine in proprietate un teren, pe care se afla costruite o casa si anexe, acestea din urma fiind reconditionate complet de mine. Mama ... (vezi toată discuția)