avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Restanta TVA pe anul 2013
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Restanta TVA pe anul 2013

am o restanta TVA pe anul 2013, cu blocare cont, poprire ..etc, inclusiv somatie pt un colaborator restant la o factura de anul trecut( val facturii aprox agala cu cea a TVa), pe primul trimestru din 2014 ar fi de recuperat TVA...intrebarea este urmatoarea : se scade valoarea de recuperat de pe 2014 din TVA-ul pe anul trecut , astfel incat sa fie considerat practic o plata partiala?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:10, 4 Mai 2014
Potrivit art.116 din Codul de procedura fiscala,in situatia mentionata de dvs.,este posibila o compensare in limita sumei negative din decontul de TVA,incepand cu data scadentei platii(25.04.2014). Acest aspect nu inlatura calculul de dobanzi si penalitati pana la aceasta data si in continuare pentru suma ramasa, necompensata.
multumesc mult, ma interesa compensarea...de restul sunt constienta
Nu sunt foarte sigur, dar cred ca nu se poate sau posibilitatea compensarii presupune anumite conditii. O sa ma documentez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva si compensarea cu sume neachitate OvidiaNeagu OvidiaNeagu Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema: Am cerut rambursare TVA si totodata compensarea cu sume neachitate - partial contributii salarii din ... (vezi toată discuția)
Rambursare/compensare tva Lulica Lulica Buna ziua Din Octombrie 2009 am de luat vreo 17.000 lei TVA de rambursat (asta dupa controale, contestatii, hotarari de instanta). Nici pana in ziua de azi ... (vezi toată discuția)
Oprire anticipata de impozit pe profit din tva gabriel2005 gabriel2005 se poate opri anticipat impozitul pe profit din tva de anul trecut? (vezi toată discuția)