avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune sau nu?

Buna ziua!
Rog pe acei care pot si vor sa ma lamureasca,in urmatoarea situatie:parintii decedati,mai multi frati.Mama a avut 5 ha,doar ale ei mostenire(pe actul de proprietate este singurul titular).In urma decesului,fratii pot intra in posesia terenului,daca nu s-a dezbatut succesiunea?Pot vinde direct terenul,fiind mosteniitori,fara succesiune?.

Mostenitorii platesc impozit la pamantul respactiv (daca intra in posesia pamantului),daca acesta este in prezent dat in arenda la o Societate?
Va multumesc mult,daca ma puteti ajuta!.
Cel mai recent răspuns: ghici_2013 , utilizator 18:18, 29 Aprilie 2014
Buna ziua,
Cei cinci mostenitori vor trebui sa dezbata succesiunea fie luindu-si fiecare partea ce i se cuvine si dispunand ulterior de ea cumdoreste fie fara iesire din indiviziune urmand sa o vanda TOTI banii impartindu-i intre ei in cote egale.
Multumesc pentru raspuns.
Deci fara succesiune nu se poate face nimic.Am inteles bine?
Ati inteles bine.

Fara succesiune nu se poate intra in posesia partii cuvenite din mostenire.

Mai pe romaneste, daca nu esti proprietar nu poti vinde.

Ca sa fii proprietar trebuie sa detii un act care iti confera acest drept.

Actele care iti confera dreptul de proprietate pot fi:
- contract de v/c
- certificat de mostenitor (ca urmare a succesiunii)
- act de donatie
- titlu de proprietate
Foarte multumesc!
Sanatate va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana pentru un teren intravilan Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, V-as ruga sa imi dati cateva sfaturi intr-o situatie neclara: in 2006, tatal meu, a vandut cu chitanta de mana un teren extravilan aprox. 3 ha. ... (vezi toată discuția)
Despre mostenire Viorel1502 Viorel1502 Bună ziua.ma puteți ajuta cu niște păreri despre cum as putea sa vând de exemplu 4 ha de pământ? Menționez ca acele 4 ha sunt moștenire lăsate de la ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? dalela23 dalela23 acum ceva timp X a avut un teren. la un moment dat i-s fost luat de stat si o data cu legea 18/1991 cred i-au fost retrocedate 10 ha / familie. X are 2 ... (vezi toată discuția)