buna ziua!ma numesc danila ramona si sunt din brasov.am 20 ani.parinti mei au divortat de aprioximativ o luna dar mama mea e plecata de 4 ani in italia si are de platit o pensie alimentara de 362 Euro lunar,decizie definitiva,dar de 3 ani de zile mi-a platit doar 300 Euro.am fost la politia brasov si acum dosarul e la parchetu brasov doar ca mi-a zis ca mai dureaza inca un an pe langa cel 1 an in care a stat la politita brasov pt cercetari.mama mea a trimis un act la dosarul de divort unde era confirmat de catre patron ce salariu are acolo,dar acum la parchet ni sa zis ca acea hartie nu poate fi luat in calcu si ca trebe sa faca alte cercetari prin italia.nu stiu ce sa fac acum in aprilie au trecut 3 ani si totul se misca foarte incet.termin facultatea si ei tot nu rezolva cazu.va rog sa imi da-ti un sfta cu ce as putea sa fac.va multumesc anticipat.
Din punctul meu de vedere,nu cred ca este vorba de abandon de familie,atata timp cat domnisoara studenta primeste lunar 300E si nu 362E cum a stabilit Instanta.Este mai degraba nerespectarea unei Hotarari Judecatoresti,fapta pedepsita de Legea Penala!Divortul a fost incheiat acum o luna...decizia este definitiva????Instanta cum a stabilit plata pensiei,in hotarare(o obliga pe parata la plata pensiei...incepand cu????)???
nu ati inteles f bine pensia alimentara a fost hotarata acum ceva ani dar in acesti ani doar 300 euro mi-au fost dati,deci nu in fiecare luna mi-a dat cate 300 euro ci doar o data.da divortul este definitv.
Din pacate eu nu cred ca o sa va ajute mare lucru plangerea penala pentru abandon de familie...
Dvs aveti un titlu executoriu. Cu acest titlul puteti incerca executarea silita a mamei dvs.
Dificultatea consta in faptul ca mama dvs traieste in Italia, astfel incat fara un avocat italian sau un avocat cu contatce in Italia nu cred ca o sa obtineti banii.
Chiar si in cazul in care mama dvs o sa fie condamnata penal, asta nu va aduce dvs banii.
Pe de alta parte...nu sunt sigur ca am inteles de cand dateaza hotararea prin care este stabilita pensia de intretinere?
De cativa ani? in cazul asta si tinand cont de faptul ca dvs ati implinit intre timp 20 de ani (la data pronuntarii hotararii erati inca eleva si inca n-aveati inca 18 ani) este posibil sa nu mai fiti indreptatita la pensie de intretinere... Depinde de dispozitivul hotararii (de regula se stabileste pensia initial pana la varsta de 18 de ani, putand fi apoi prelungita printr-o noua hotarare).
Daca este asa va trebui sa solicitati din nou stabilirea pensiei...
Daca in hotarare nu scrie nimic de varsta de 18 ani, atunci... ramane doar o executare silita internationala!
Este relativ simpla... insa...fara avocat si cheltuieli nu cred sa reusiti nimic.
Succes!
Pai tatal dv. ce spune???Sunteti sigura ca nu ati primit nimic!!!Mai aveti si solutia deschideri unei actiuni pe cale administrativa impotriva celor care nu v-au solutionat dosarul depus de atatia ani.Cereti si daune materiale!Nu sunteti multumita de rezultat mergeti la CEDO!Aveti nevoie de un avocat destoinic!Are dreptate si d-nul JH!!!
pai pensia alimentara a fost stabilita in 2007 in primul an de facultate...dar mai e o problema mama mea a mai conceput un copil si acum e in concediu prenatal aici in romania,dar ea nu adaugat nici un act la dosar prin scaderea pensiei alimentare,deci ne facand acest lucru inseamna ca are putinta sa imi deea bani dar nu doreste
Pensia alimentara
Chrysk2
Buna ziua,
Numele meu e Boros Denisa , sunt din Cluj-Napoca si am varsta de 18 ani.
Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar eu am ramas cu tatal meu. De ... (vezi toată discuția)