avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta

Un salariat a indeplinit conditiile de stagiu si varsta pentru pensionare la limita de varsta la16.04.2014. Daca depune dupa 01.05.2014 dosarul pentru pensionare, data pensionarii va fi 16.04.2014 sau data depunerii dosarului?
Cel mai recent răspuns: Lylah , utilizator 15:32, 30 Aprilie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
* Pensia se acorda de la data depunerii dosarului!
** Daca indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei urmare grupei de munca, lucreaza pana primeste Decizia si de la data depunerii dosarului cumuleaza pensia cu salariul.
*** Daca nu a avut grupa de munca, atunci unitatea trebuie sa ii inceteze contractul de munca de drept - conf art. 56 lit (c)/Codul muncii.
in baza carei legi pot cere institutiilor unde am lucrat sa mi se elibezeze adeverinta cu venituri brute nu cu salariu brut? toti vor sa treaca ce scrie in cartea de munca sau in loc de adaos (care se dadea pe vremuri) mi-au trecut "prima", iar eu nu am vazut asa ceva la acea institutie in 11 ani de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum desfac contractul de munca unei peroane care indeplineste conditiile de ... mihaela-oana mihaela-oana Cum desfac contractul individual de munca unui angajat care indeplineste conditiile de pensioare limita de varsta, prin reducerea varstei standard de ... (vezi toată discuția)
Modificari prin legea 49 din 2010 geoanca31 geoanca31 1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii? (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana care si-a depus dosarul pentru pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de oensionare ( a lucrat in ... (vezi toată discuția)