avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere în posesie conform hotãrâre judecãtoreascã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere în posesie conform hotãrâre judecãtoreascã

bună ziua,
Subsemnatul Botescu Vasile, vă rog prin prezenta să mă ajutați cu un răspuns,adică ce mai pot face în situația mea, de peste 3 ani (de pe data de 01.02.2010) ne chinuim să intrăm în posesia unui teren în suprafață de 4832 mp din care 574 mp pe vechiul amplasament.
Cei de la comisia locală de fond funciar în acești ani au venit cu 3 amplasamente de unde să alegem, toate fiind în extravilan, pe islazuri, pe vârfuri de dealuri,etc.
Hotărârea este definitivă, irevocabilă cu titlu executoriu. Am contactat și un executor judecătoresc (în nov.2013), care a mers cu noi la of.juridic al primăriei, a încheiat un proces verbal în care le-a pus în vedere să pună în aplicare hotărârea.După asta au venit cu a patra propunere de amplasament tot în bătaie de joc, cu suprafețe de 100 mp, 500 mp, etc. toate în extravilan toate. deci din toate acele bucățele să le adunăm ca să iasă suprafața de 4258 mp.
Membrii comisiei se motivează încontinuu că hotărârea este dtă greșită, deoarece în hotărâre se specifică ca terenul să se dea pe raza municipiului P.Neamț.
Terenul nostru, care a fost luat în mod abuziv de comuniști, este intravilan, s-au construit blocuri, spații verzi, parcări private, alei. Ne întrebăm dacă solicitam să ni se dea terenul pe vechiul amplasament ce se întâmpla?. Nici cei 574 mp. de pe vechiul amplasament nu-i putem lua deoarece ba susțin cei de la comisie că sunt date titluri de proprietate, ba că ei nu au întocmit nicio documentație în vederea eliberării de titlu de proprietate. Ne-au mai spus că ei ne dau titlu de proprietate pentru cei 574 mp. urmând ca noi să vedem cine deține terenul și să ne judecăm cu ei.
Intr-un cuvânt suntem purtați pe drumuri de 10 ani (anii în care ne-am judecat și ceilalți care așteptăm să ne pună în posesie) de către două persoane din Primăria P.Neamț, care ne spun că nu mai sunt alte terenuri. Când erau, nu au vrut să ia actul în considerare, spunând că să ne judecăm și dacă câștigăm ne dă pământul.
În timp ce noi ne judecam pe raza municipiului au apărut adevărate cartiere.
Mai putem face ceva, pentru a plăti cei responsabili pentru tot timpul pierdut și umilințele de care am avut parte.(având în vedere că noua lege care spunea că până în iunie 2014 să se termine cu eliberarea titlurilor de proprietate).
Mai putem solicita o eventuală revizuire la această hotărâre, ce mai putem face?
În speranța că ne veți ajuta, și cu un sfat, vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:17, 30 Aprilie 2014
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc care sa va sprijine in demersurile dumneavoastra.
Daca nici asa nu se rezolva aveti calea plangerii penale potrivit art 286 C.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren "cu cantec" Parintii mei au avut 6 ha de teren. In urma retrocedarii, ne-au fost eliberat titlu de proprietate pentru suprafata de 4, 93 ha, din care 3,93 pe vechiul ... (vezi toată discuția)
..procedura retrocedare ! tutu12 tutu12 ..In urma unui proces castigat in instanta , soldat cu o hotarare definitiva si irevocabila , Primaria unei localitati este obligata sa : ..anuleze vechiul ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)