avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - amenintare cu moartea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - amenintare cu moartea

Buna ziua,

M-am separat de sotul meu in urma cu 3 saptamanii. Am inceput si demersurile pentru divort, avocata urmeaza sa depuna dosarul.
Cand sa produs ruptura, sotul a fost socat, dar a reactionat civilizat. Am cazut de acord ca sa ramanem in relatii civilizate. De acum 3 sapatamanii si pana acum 2 zile, a tot incercat sa ne impacam. Cand a realizat, ca nu este cale de intoarcere a inceput cu amenintari. Ieri(29.04.2014), m-a amenintat cu moartea. A sunat-o si pe fiica mea in varsta de 16 ani, dar si pe mama si le-a spus acelasi lucru. O sa ma omoare si o sa se omoare si el. Nu am reusit sa inregistrez convorbiriile, in schimb am sms-urile trimise de catre el.
Din pacate avocata care ma reprezinta nu imi raspunde la telefon de 2 zile. Am platit avans din onorariu 500 lei, ramane ca pana la sfarsitul lunii Iunie sa-i platesc si restul de 1500 lei. Dosarul este deja intocmit, urma ca sa il depuna, de aprox. 2 saptamanii. Daca doresc sa renunt la serviciile dansei cum procedez?
Si ce ar trebuii sa fac, referitor la amenintarile sotului. Sa ma duc la politie cu telefonul si sa le arat sms-urile ca dovada si apoi sa depun o plangere impotriva lui?
Imi este frica ca o sa fie prea tarziu si o sa recurga la fapte.
Mentionez, ca are probleme cu alcoolul si in trecut a avut si iesirii violente.

Va multumesc anticipat, pentru sfat!
Nu prea am inteles daca e vorba despre un divort prin acord sau unul din culpa. Pt ca daca e vorba despre unul din culpa, divortul nu poate fi depus fara a trece mai intai prin procedura de informare privind medierea.

Pt amenintarile sotului, puteti solicita urgent prin instanta un ordin de protectie. Se va rezolva in 2/3 saptamani. Plangerea la politie dureaza mai mult si nu cred sa puteti rezolva ceva intr-un timp scurt.

Cat despre contractul cu avocata, acesta poate fi reziliat de catre dvs, fara a mai plati diferenta de bani ramasa.

Depinde cat costa cererea, cat depunerea, daca s-au platit taxe de timbru, care e intelegerea pe etape procesuale sau indiferent de acestea.
Din pacate, formularele alea denumite contracte de asistenta juridica sunt niste mizerii care indic in eroare ambele parti din contract daca nu se face anexa clara. Cum evaluezi cat costa cererea daca nu ai precizat? Caci, dupa mine, cererea facea pe Cpdul vechi jumatate din dosar, acum, pe cel nou, face mult mai mult. Felul cum e redactata conteaza enorm in evolutia procesului.
Cine stabileste daca e doar un sfert de onorariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala ionutcosmin1 ionutcosmin1 buna ziua,am primit prin sms cat si telefonic cuvinte jignitoare atat mie cat si familiei mele de la o persoana cunoscuta dupa un anume nr de telefon dar de o ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Amenintari repetate cu moartea draganrandrei draganrandrei buna ziua,problema mea este urmatoarea: parintii mei au divortat acum 10 ani;dupa aprox 6 ani mama mea a intalnit un \"domn\" cu care a decis sa-si refaca ... (vezi toată discuția)