buna ziua, Pe data de 29.08. 2013 am facut accident cu autovehicolul fara vatamari doar eu am avut 3 coaste rupte. am chemat 112 si m-au dus la spital unde mi s-a reecoltat si probe biologice in care am avut 1.75 gl la 1.30 gl in descrestere, am aavut primul proces an care am recunoscut ca am consumat alcool si la politie la fel am recunoscut. domnul procuror sau presedinte nu stiu cum se numeste ca nu am mai avut de aface cu justitia pana la momentul asta , a cerut istantei din art.87 aln. 1si 2. din noul cod penal rutier in care scrie ca asemenea infractiune se pedepseste de la unu la 5 ani, dar eu am savarsit infractiunea inainte de a intra in vigoare noul cod rutiet . intrebarea este; sant pasibil de a primi pedeapsa cu executare? pronuntarea este pe 05.05.2014 si ce trebuie sa fac daca i-mi da cu executare. Va multumesc.
Nu ţi-a dat nimeni niciun sfat pentru situaţia în care ai să iei cu executare, de aceea imi permit eu să intervin.
Dacă îţi dă cu executare, fă-ţi bagajul şi du-te cât mai repede la puşcărie. Nu te încrede în sfatul avocaţilor care au să te stoarcă de toţi banii pe care poţi să-i dai in schimbul unei perioade oarecare de timp în care ai să stai aşa ca pe ace (ca să nu zic chestia aia cu morcovul) şi tot la puşcărie vei ajunge. Poţi lua cu suspendare dacă nu ai mai avut probleme cu legea penală, dar totul depinde de judecător.