avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului

buna ziua, Pe data de 29.08. 2013 am facut accident cu autovehicolul fara vatamari doar eu am avut 3 coaste rupte. am chemat 112 si m-au dus la spital unde mi s-a reecoltat si probe biologice in care am avut 1.75 gl la 1.30 gl in descrestere, am aavut primul proces an care am recunoscut ca am consumat alcool si la politie la fel am recunoscut. domnul procuror sau presedinte nu stiu cum se numeste ca nu am mai avut de aface cu justitia pana la momentul asta , a cerut istantei din art.87 aln. 1si 2. din noul cod penal rutier in care scrie ca asemenea infractiune se pedepseste de la unu la 5 ani, dar eu am savarsit infractiunea inainte de a intra in vigoare noul cod rutiet . intrebarea este; sant pasibil de a primi pedeapsa cu executare? pronuntarea este pe 05.05.2014 si ce trebuie sa fac daca i-mi da cu executare. Va multumesc.
nu cred ca veti primi cu executare, oricum, pe viitor, ar trebui sa nu mai aveti o asemenea experienta tinand cont de acest precedent
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Anamaria Plevit, Avocat
Buna ziua,
Probabil ca o luati cu suspendare dar sper sa va fie de invatatura de minte. alcoolul si covrigul nu se inteleg deloc.
va multumesc am sa tin cont si nu o sa se mai intample o zi buna va doresc
Nu ţi-a dat nimeni niciun sfat pentru situaţia în care ai să iei cu executare, de aceea imi permit eu să intervin.
Dacă îţi dă cu executare, fă-ţi bagajul şi du-te cât mai repede la puşcărie. Nu te încrede în sfatul avocaţilor care au să te stoarcă de toţi banii pe care poţi să-i dai in schimbul unei perioade oarecare de timp în care ai să stai aşa ca pe ace (ca să nu zic chestia aia cu morcovul) şi tot la puşcărie vei ajunge. Poţi lua cu suspendare dacă nu ai mai avut probleme cu legea penală, dar totul depinde de judecător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0.8 hotzu hotzu Buna ziua! Am facut o prostie cat mine de mare pe data de 05.03.2014 #-o. Am condus sub influenta alcoolului. Mentionez ca in aparatul etilotest mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat laura123333 laura123333 Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.Pe 31 decembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul pentru depasirea vitezei pe 90 zileX-(.Am facut contestatie si mi sa ... (vezi toată discuția)
Citatie in cazul unui dosar penal cristinageanina cristinageanina Sotul meu este judecat pentru conducere sub influenta alcoolului.A primit 2 citatii pentru a se prezenta la proces dar noi fiind in strainatate nu s-a putut ... (vezi toată discuția)