avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... relatii contractuale intre PJ si PF
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

relatii contractuale intre PJ si PF

Buna ziua,
as dori sa aflu care este contractul care poate sustine legal urmatoarea situatie: o persoana juridica are un site unde multe persoane fizice se inregistreaza si isi vand serviciile. Persoana juridica retine sa zicem 20% din costul vanzarii serviciului si restul de 80% se intorc la PF. Intrucat plata se face pe site...deci prin contul persoanei juridice...cum face mai departe firma sa dea banii persoanei fizice?
Varianta ca PF sa aiba PFA deschis nu este in discutie acum.
multumesc
Raluca
Cel mai recent răspuns: Ral_uca , utilizator 16:05, 29 Iulie 2014
Bună ziua,
Între persoana fizică și cea juridică se poate încheia un contract de intermediere. Pe scurt, persoana fizică prestează un anumit tip de servicii catre diferite persoane iar persoana juridică găsește și înlesnește găsirea potențialilor clienți pentru persoana fizică, contra unui comision.
Super. Si inteleg ca asta inseamna ca nu este treaba persoanei juridice daca pers fizica isi declara apoi la adm fin veniturile obtinute in urma contractului de intermediere de pe site. Corect?
Adica ideea este ca persoana juridica din spatele site-ului sa fie in legalitate.
ultimul meu mesaj nu a capatat raspuns. Va rog frumos sa imi confirmati.
Pe ce cod CAEN ar trebui ca SRL sa incadreze aceasta activitate de intermediere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestarii servicii de reprezentare Alexm99 Alexm99 Buna seara. Am o societate comerciala cu cod caen 8219 si pe langa activitatea de birou (ACTE AUTO => contracte vanzare cumparare etc.), doresc sa ... (vezi toată discuția)
Mod de retribuire ContSters21173 ContSters21173 #-o Please! Poate o persoana încadrata sa-si primeasca retributia cu ajutorul a doua contracte? Mai explicit: pentru un reprezentatnt de vânzari (de exemplu, ... (vezi toată discuția)
Contract de parteneriat magyari magyari Am o firma, de aproximativ 3 luni, domeniu de activitate prestari servicii. In afara de firma, am si locul meu de munca, din care practic traiesc in momentul ... (vezi toată discuția)