avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REPARTIZARE COST AGENT TERMIC: revenire din 13.04.2014
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REPARTIZARE COST AGENT TERMIC: revenire din 13.04.2014

Buna ziua,am revenit cu 'noutati'la repartizare cost agent termic din 13.04.2014 si iata care sunt acestea:am trimis o petitie catre ANRSC cu aceleasi intrebari pe care le-am formulat pe acest forum,iar raspunsurile sunt:
-1.Contributia la plata cheltuielilor comune este o obligatie legala ce revine fiecarui proprietar de apartament sau spatiu cu alta destinatie dintr-un condominiu,in conformitate cu disp.art.38 alin.(2) din Legea 325/2006.
-2....in cazul in care nu sunt montate repartitoare de costuri,repartizarea trebuie sa respecte prevederile art.11 alin.(3) si art.12 alin(2) din Ordinul presedintelui ANRSC privind aprobarea Contractului-cadru de furnizare a energiei termice nr.483/2008.
-3....in cazul in care nu sunt montate repartitoare de costuri,conf.prev.art.32 alin(2) din Normele de aplicare a Legii 230/2007 aprobate prin HG 1588/2007,repartizarea cheltuielilor sau a obligatiilor financiare pe fiecare proprietate individuala revine administratorului.Totodata,in cazul in care presedintele asociatiei de proprietari constata ca exista nereguli in repartizarea costurilor energiei termice,se poate adresa compartimentului energetic din cadrul primariei,care detine atributii de control al modului de desfasurare a activitatii privind repartizarea costurilor energiei termice in condominii,conf.art 9 lit g) din Legea nr 325/2006.
-4. Am obtinut o copie a ultimului Referat Tehnic de Debransare din bloc datat 03.06.2011 din care citez:
A.DATE PRIVIND APARTAMENTUL DEBRANSAT:
SET radiatoare apartament = 8,6mp
SET coloane apartament = 1,7mp
SET total apartament = 10,3mp
B. scara bl....este compusa din 54 apartamente din care debransate in nr.18 ap.
-sarcina termica initiala Qi = 241.871w
-sarcina termica calorifere parti comune: Qi = 12.800w
-sarcina termica coloane parti comune: Qi = 57.274w
-procent parti comune conform proiect:32%
-sarcina termica dupa debransari anterioare: Qi = 162.829w
-sarcina termica ce va ramane dupa debransarea ap.....:Qi = 158.281w
C. Date provind parametriitermici.............s.a.
Asadar,la acest moment(ca si pana acum) toata caldura este suportata integral de apartamentele Bransate la RADET! Degeaba am sesizat firma de administrare,presedintele,serviciul As.de Prop.din primarie(al carei raspuns l-am citat in postarea anterioara) si caruia anul trecut i-am sesizat toate acestea si
i-am mai si cerut o expertiza financiar-contabila la Asociatie si si sesizarea organelor de cercetare;si??? .Mentionez ca nu am nimic personal cu cei care
si-au montat centrale si nu vor sa puna la dispozitie nici un act nimanui si au hotarat ca daca s-au debransat nu au nici o obligatie.
Deci,ce ar fi de facut? Cui ar trebui sa ma adresez?-Insatantei(cum mi-au raspuns cei de la RADET)?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:38, 30 Aprilie 2014
V-am transferat acest mesaj la topicul initial, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cost agent termic gigiraut gigiraut Buna ziua,as dori(daca se poate )sa-mi comunicati cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz:in blocul din sectorul 5 in care locuiesc aproximativ 40%din ... (vezi toată discuția)
Cerere de debransare timpuriu timpuriu un propietar doreste dembrasarea de la sistemul de termoficare ,care sunt pasi de urmat pentru ca aceasta actiune sa fie legala ,mentionez ca acest propietar ... (vezi toată discuția)
Cota parte comuna incalzire MBSC MBSC Buna ziua, Asociatia de proprietari a decis cota parte comuna la caldura (subsol+tevile verticale din fiecare apartament - noi atat avem in bloc parti ... (vezi toată discuția)