avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

buna ziua,
am si eu cateva nelamuriri pe care as dori sa le clarific.
Sunt o mamica aflata in CIC care de luna viitoare urmeaza sa reiau servicul dupa noul cod, cu o luna mai devreme de luna nasterii copilului si implinirii varstei de 2 ani.
Am inteles ca poate intra sotul o luna in CIC (asta la aprecierea sotului), intrebarea mea este daca eu pot beneficia de stimulentul de insertie in cazul in care sotul opteaza pentru a intra in CIC ptr aceasta luna si care sunt pasii de urmat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:53, 2 Mai 2014
1. Sotul nu este obligat sa intre in concediu crestere copil (CCC) dar daca nu o face atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna.

2. In aceasta ultima luna dvs. nu puteti beneficia de indemnizatie in locul sotului si nici de stimulentul de insertie (indiferent daca sotul intra sau nu in CCC).
Buna ziua! Am si eu o nelamurire.Am un baietel de 1 an si 9 luni. Cand am ramas gravida, nu lucram, asa ca a trebuit sotul meu sa depuna actele pentru suplimentul de insertie, lucrand in continuare. Intrebarea mea este: sotul meu mai este nevoit sa stea o luna acasa? Daca da, ce procedura trebuie sa urmeze?
1. Daca tatal copilului a optat direct pentru stimulentul de insertie (fara a intra in concediu crestere copil) poate beneficia de stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. Nu mai este nevoie sa intre in concediu crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului ramona727 ramona727 am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la stimulent insertie 500 de lei gabrielavoinea gabrielavoinea Buna ziua! Am nascut in februarie 2012, lucrand in invatamant si nefiind cadru didactic titular la vremea aceea, am optat pentru CCC de 2 ani. Dar s-a ivit ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie FireSky08 FireSky08 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie - am nascut pe 24 octombrie 2013. -am optat pentru concediu de 1 an -una din luni stiu ca este a tatalui si va ... (vezi toată discuția)