avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitatea unei procuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitatea unei procuri

Buna seara,
Vreau sa va explic o situatie, poate imi da si mie cineva un raspuns.
Acum 4 ani si 2 luni aprx am facut procura cuiva sa poata sa vanda un teren in numele meu, ne fiind specificata o perioada de timp. Terenul nu a fost vandut.
Intrebarea mea este: procura mai este valabila acum sau trebuie facuta una noua, eventual sa ajung eu la vanzare ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 09:44, 4 Mai 2014
Procura este facuta in 2010 si din cate stiu eu nu are trecut un termen.
Va multumesc
Eu m-am confruntat cu un caz asemanator recent. Tatal meu, detinator al unui certificat de handicap grav grad 1(orb, imobilizat loco motor), a facut mamei o procura fara termen de valabilitate precizat, pentru a o reprezenta in toate cazurile de vanzare- cumparare, ridicare de dividente, etc. Cu stupoare am aflat recent de la un notar ca procura avea valabilitate doar 3 ani (acum este expirata). Repet, procura nu avea tremen de valabilitate mentionat in scris. Este normal sa nu mai fie valabila? Expira o procura in 3 ani de la data redactarii ei?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
MalinIonescu, utilizator
Nu stiu, trebuie vazut ce procura era : generala (din cate spuneti) , speciala (expres pentru vanzare a unui imobil) etc ??
Orice procura are o limitare in timp, fie prin ajungerea la termenul legal ori cel stabilit de parti, dupa caz, fie prin indeplinirea obiectivului convenit de mandant sau prin revocarea ei ori prin moartea mandatarului. In cazul expus de dvs, daca nu a fost indeplinit obiectivul in termenul legal existent (indifferent daca procura a fost data "pe vechiul cod), puteti sa o revocati expres ori prin numirea unui nou mandatar in vederea executarii vanzarii respective, fie sa vindeti dvs personal imobilul ce a format obiectul mandatului....succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de vanzare ContSters172999 ContSters172999 Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa. Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie... Am rugamintea sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)
Plangere penala: inselaciune, fals si uz de fals brastj brastj Buna ziua! Am urmatoarea situatie: - o persoana are o procura de vanzare valabila (procura veche, se supune Vechiului Cod, fiind facuta pe perioada ... (vezi toată discuția)