avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intelegere amiabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intelegere amiabila

In urma unei contestatii legate de o concediere ilegala (pe motiv fals de desfiintare a postului), la infatisare, judecatoarea a propus rezolvarea pe care amiabila a conflictului, fapt acceptat si de jurista firmei si de avocata mea. Ce presupune aceasta intelegere? Sunt dezavantajat in vreun fel? Este o etapa obligatorie intr-un litigiu de munca, sau e cazul sa-mi schimb avocata? Va rog sa-mi raspundeti, daca se poate cat mai detaliat,sunt destul de confuz.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dutu69 , utilizator 23:23, 3 Mai 2009
In cazul in care nu ajung la intelegere cu firma, renunt la avocata iar eu n-o sa fiu in tara la urmatorul termen, ma poate reprezenta sotia mea si daca da, ce acte trebuie sa depuna la completul de judecata?
Ma faceti sa rad. Asa usor v-am convins sa renuntati la avocata?
Va redau din Codul de procedura civila:
Art. 67
Partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar. Mandatarul cu procura generala poate sa reprezinte in judecata pe mandant, numai daca acest drept i-a fost dat anume. Daca cel care a dat procura generala nu are domiciliu si nici resedinta in tara, sau daca procura este data unui prepus, dreptul de reprezentare in judecata se presupune dat.
Art. 68
Procura pentru exercitiul dreptului de chemare in judecata sau de reprezentare in judecata trebuie facuta prin inscris sub semnatura legalizata; in cazul cand procura este data unui avocat, semnatura va fi certificata potrivit legii avocatilor.
Dreptul de reprezentare mai poate fi dat si prin declaratie verbala, facuta in instanta si trecuta in incheierea de sedinta.
Mandatul este presupus dat pentru toate actele judecatii, chiar daca nu cuprinde nici o aratare in aceasta privinta; el poate fi insa restrans numai la anumite acte sau pentru anumita instanta.
Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat, cu exceptia consilierului juridic care, potrivit legii, reprezinta partea.
Asistarea de catre avocat nu este ceruta doctorilor sau licentiatilor in drept cand ei sunt mandatari in pricinile sotului sau rudelor pana la al patrulea grad inclusiv.
De asemenea asistarea de catre avocat nu este ceruta la judecatorii cand partea este reprezentata prin sot sau ruda pana la al patrulea grad inclusiv.
Cu tot respectul, nu dumneavoastra m-ati convins, ea insasi m-a (aproape) convins. De ce credeti ca am apelat la acest forum?
Ce inseamna "mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat" ?
Sa inteleg ca sotia mea se va prezenta cu o procura, va face niste afirmatii in numele meu, va depune documentele care sustin acele afirmatii (tot in numele meu, fireste)
Deci: veti merge la un notar cu sotia, si veti cere sa vi se intocmeasca o procura judiciara, sa va poata reprezenta ea cand veti fi plecat ( sa aveti cartile de identitate si numarul dosarului de la Tribunal). Concluziile se depun de-abia la ultimul termen. Presupun ca pana atunci va veti intoarce. Pana atunci mai este de lucru: de propus probe, de cerut angajatorului sa depuna inscrisurile despre care face vorbire in decizie, sa cereti expertiza pentru drepturile salariale cuvenite( nu stiu exact ce ati cerut: salarii, concediu neefectuat, actualizate cu indicele de inflatie).. deci mai este. In cazul in care veti dori sa mearga sotia si la ultimul termen, concluziile pe care le va depune ea vor putea fi scrise.
PS. Insa sa stiti, ca daca renuntati la avocata, puteti cere o amanare pentru lipsa de aparare, urmand ca la urmatorul termen sa angajati un alt avocat:
Art. 156 Instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata. Cand instanta refuza amanarea judecatii pentru acest motiv, va amana, la cererea partii, pronuntarea in vederea depunerii de concluzii scrise.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2009
pakos, utilizator
Va multumesc foarte mult! Va doresc o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura reprezentarii in instanta claudia_23 claudia_23 Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Detin un mandat pentru a reprezenta in instanta o ruda. Mandatul a fost realizat la notar. Ceea ce nu stiu e ... (vezi toată discuția)
Procura 19690928 19690928 Am un proces de uzucapiune de 4 ani, problema este ca in acest timp am de a face cu tot felul de indivizi, care pretind ca au procura de la adversarii mei ... (vezi toată discuția)
De cand intra in vigoare ncpc??? doru6 doru6 Am reprezentat pe cineva intr-o cauza in luna octombrie si instanta nu m-a lasat sa pun concluzii cu privire la o exceptie procesuala pt. ca sunt mandatar ... (vezi toată discuția)