Buna ziua!Am o problema foarte mare:
Patronul mi-a spus sa imi dau demisia,iar eu am spus ca nu imi dau demisia,si el mi-a zis ca il iau la misto,si ca vreau sa fac misto de el,si a spus ca daca nu imi dau demisia,ma trece ca nu am fost la munca,ca sunt in concediu fara plata,ca fur din magazin,face el cumva sa ma dea afara.A spus ca vrea sa ma dea afara din cauza ca sunt veche in aceasta inteprindere,si vrea angajati noi,sa ii joace pe degete cum vrea el.
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.
Va multumesc anticipat!!!
Dvs mergeti la serviciu in continuare, iar daca angajatorul face ceva concret in sensul amenintarilor de mai sus, sesizati ITM cu o plangere in care veti relata toate abuzurile acestuia.
trebuie sa va luati toate masurile de precautie pentru a nu ramane fara loc de munca.Sunt anumite demersuri pe care le puteti face pentru "al atentiona" pe acest "patron"...:rtfm:
Amenintarile nu intra in competenta ITM-ului , ci a organelor de cercetare penala ... depuneti o plnagere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de amenintare.
La ITM depuneti o sesizare care are ca obiect neregulile savarsite de catre angajator referitoare la raporturile juridice de munca, sanatatea si securitatea in munca.
Freelis: eu am scris sa se adreseze catre ITM daca angajatorul face ceva concret, nu daca o ameninta.
Iar apoi, trebuie sa si dovedeasca in vreun fel amenintarile daca face plangere penala. Ma indoiesc ca va rezolva ceva userul pe calea plangerii penale....
:offtopic:
pakos, nu m-am referit in special la raspunsul tau .. .. am facut precizarea cu plangerea penala, intrucat am intalnit cazuri in care salariatii au depus sesizari la ITM ca patronii ii ameninta cu datul afara ...
Este si normal, ca trebuie sa demonstreze amenintarile ... la ITM poate depune orice sesizare legata de raportul juridic de munca , securitatea si sanatatea in munca ...:)