avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare auto

Buna seara. Am si o problema. Sora mea a gasit un baiat cu care a decis sa se casatoreasca. Dupa 3luni ce au locuit la mama baiatului, s-au intors la ai mei, "cumnatul" si facut mutatia domiciliului, a luat permisul. Unul dintre frati a decis sa isI vanda Masina, si ca sa ii ajute(PE sormea si "cumnatul" -- ei nefiind casatoriti civil) a facut un contract de vanzare-cumparare PE numele viitorului cumnat. Doar ca dupa 2luni viitorul cumnat a plecat la rude(cu scopul sa ii ajute la treburi) el defapt a plecat cu gandul ca sa ramana cu Masina fara sa o plateasca. PROBLEMA e acum, el si-a lasat din documente personale la ai mei a casa si a facut plangere pentru furt de acte personale si cele ale masinii. Fratele i-a trimis actele personale prin posta, dar cele ale masinii Nu. Cum s-ar putea rezolva problema fara ca fratele sa aiba probleme cu politia si ca sa ISI recupereze Masina? Multumesc anticipat.
P.S. 1. Cumnatul poate sustine, daca se ajunge in tribunal,ca a platit Masina, dar Nu are nici un document care sa justifice asta inafara ca PE contractul de vanzare e specificata valoare cu care a vandut fratele Masina.
2. PE actele Masinii cumnatul nu e trecut ca fiind cumparatorul.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:10, 2 Mai 2014
Initial incercati solutionare amiabila
Daca nu se poate soliutiona amiabil,contactati mediator,everntual instanta de judecata
Cum nu are cum sa justifice plata cat au incheiat un contract de vanzare cumparare ? In acel contract e scris si pretul pe care vanzatorul declara ca a primit pretul..
De ce n-a incheiat actul cu sora-sa, de ce i-a dat masina cumnatului ?
Care a fost intelegerea de fapt ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)
Moștenirea bindea mariana bindea mariana Bună seara.Suntem 3 frati, 2 fete si un băiat.Mama noastra a murit acum 11 ani, tatăl acum in decembrie. Curtea părintească are 2200m.Eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Este legal? alexdenis alexdenis mama mea i a facut sorei mele act de vanzare cumparare a apartamentului cu clauza pana la moartea ei,suntem trei frati si totul s a facut intre mama si sora ... (vezi toată discuția)