avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lipsa declaratiei -judecat cf art.375 cod penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

lipsa declaratiei -judecat cf art.375 cod penal

Buna ziua,

Inainte de a pleca din tara am vorbit cu avocatul despre procesul meu si mi-a spus ca , conform noului cod penal nu are nevoie de declaratie(procura) prin care sa confirm ca vreau sa fiu judecat conform dispozitiilor art.375 .Obiectul dosarului este infractiuni privind circulatia pe drumurile publice, am avut o alcoolemie peste 0.80 si am avariat o masina pentru care am platit daunele provocate.La o prima sedinta s-a amanat cauza pentru ca lipsea declaratia. Lucrand in afara zonelor locuite #-o imi este foarte greu sa am acces sa caut un notar sa rezolv aceasta problema. Va rog sa-mi spuneti daca totusi avocatul meu a procedat corect, adica nu aveam nevoie de procura si care este articolul din codul penal care prevede necesitatea acestei procuri, pentru ca totusi judecatorul a cerut-o.
Va multumesc,
Dati declaratia la notar si gata.
Daca ar exista un notar in desert ...
Intrebarea mea era: Care articol din codul penal prevede necesitatea declaratiei in cazul in care inculpatul nu poate fi prezent la proces?
Vorbiti cu avocatul ca sa stiti pe ce lege sunteti.
Nu am remarcat sa puteti da declaratia la notar pe legea noua.
Nici nu m-a interesat sa caut deosebit dar nu am remarcat pe legea noua.

Ceea ce trebuie sa intelegeti este faptul ca se poate sa nu beneficiati...
V-am scris si in mesajul precent ceva important dar s-a sters si nu mai repet.
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum droguri de risc DerzelasDacul DerzelasDacul Bună ziua. In 2016 am fost citat intr.un dosar ca și martor. Am recunoscut consumul a 1.0 grame de cannabis și procurarea să cu titlu gratuit - deținere ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari solicita returnarea banilor platiti victimei in urma unui accident de circulatie lorenzo29 lorenzo29 am avut un accident de circulatie,soldat cu vatamare corporala din culpa.dupa procesul de fond si apel firma de asigurari a fost obligata sa plateasca victimei ... (vezi toată discuția)
Neconstitutionalitate 336 alin. 1 cp duce la achitarea inculpatului? koddi1979 koddi1979 Daca un inculpat a savarsit infractiunea de conducere sub influenta alcoolului, sub imperiul legii noi, iar art. 336 alin. 1 a fost declarat neconstitutional, ... (vezi toată discuția)