avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar- curs euro
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar- curs euro

am un credit ipotecar in Euro, din 2005, la vremea respectiva cursul valutar era de 3,5197E. acuma este de 4,5 E, ce pasi trebuie sa urmez pentru a mi se calcula rata la cursul de 3,5197E. am auzit la televizor ca putem sa deschidem proces cu Banca pentru a rezolva cazul. Doresc sa stiu unde sa ma adresez prima data si la cine.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:56, 2 Mai 2014
E vorba de creditele in franci.. si pt acestea, cei doritori ar trebui sa mai astepte..
Care ar fi motivul pentru care o banca sa accepte cursul de acum 10 ani? Acestea nu sint decit zvonuri populiste generate de campania electorala.

Apoi nu ar fi corect fata de alte persoane care s-au imprumutat in lei cu dobinzi mai mari. Acestea ar putea solicita restituirea creditului la dobinzile practicate in euro! Ce parere aveti?

Puneti-va in locul bancii, daca ati fi imprumutat dvs. pe cineva cu o suma de bani in euro ati fi de acord ca persoana sa va restituie suma la cursul de acum 10 ani?

Cind ati luat creditul l-ati luat constient fiind ca cursul fluctueaza, sus, jos.

Daca cursul ar fi acum de 2 lei/euro nu cred ca ati mai fi pus aceasta intrebare pe forum si sint sigur ca v-ati fi frecat palmele de bucurie.

Ati luat imprumut in euro trebuie sa il restituiti in euro. Banca nu este biserica sau guvern socialist, institutii de binefacere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite in franci elvetieni mihaelamariaana mihaelamariaana Ce inseamna pentru romanii cu credite in franci elvetieni decizia Curtii de Justitie a Uniuni Europene privind plata la un curs diferit a ratelor ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)
Exemple de clauze abuzive in contractele de credit in franci elvetieni Cristina Paisa Cristina Paisa BANCA NR. 1 \\"Tragerile se vor efectua in valuta creditului. Utilizarea sumelor trase se va face in moneda in care imprumutatul este obligat sa efectueze ... (vezi toată discuția)