avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunurile personal intra la partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunurile personal intra la partaj?

Am un prieten, care nu are nici o proprietate pe numele lui si urmeaza sa ne casatorim. Va rog sa imi spuneti daca cele doua apartamente si doua masini ar intra in partaj daca divortam.
A doua intrebare este daca contiunuam sa stam impreuna fara sa ne casatorim in cazul despartiri el poate avea pretentii la bunurile mele.
Cu stim
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 16:15, 5 Mai 2014
In niciunul din cazuri nu va avea drept de proprietate asupra bunurilor dvs.
Nu, de principiu fiecare intra cu bunurile lui si iese... in functie de cat si cum a cheltuit, dar ar trebui tot cu bunurile lui. Asta daca nu le incurcati cu vanzari si cumparari prin acte neclar redactate.
Nici câştigurile la loto nu intră la partaj chiar dacă au fost obţinute în timpul căsătoriei. Vezi noul cod civil.
însă te întreb eu pe dumneata, merită să te căsătoreşti cu cineva dacă de la început te gândeşti la divorţ? Asta aşa ca o paranteză, pe care dacă te simţi atacată te rog n-o citi.
În ce priveşte concubinajul, aceasta este forma cea mai lipsită de obligaţii prin care pot convieţui doi oameni. în momentul în care decid să-şi spună adio, iau fiecare ce au avut pe băţ la spinare şi pleacă, afară de faptul în care au produs ceva ÎMPREUNÃ,dovedit CU ACTE, pe care trebuie să-l împartă în mod echitabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
eugen68octavian, utilizator
Ei bine, trebuie sa raspund, nu ma gandesc la divort. Dar nimeni nu iti poate garanta viitorul, si trebuie sa recunoasteti asta.
In plus, ca sa fiti pe deplin lamurit, eu sunt mama care i-a asigurat un acoperis fetei ei si se intraba: " daca lucrurile nu merg bine in viitor, macar cum pot apara bunurile ficei mele, pentru ca sufletul nu am cum".

Poate acum ma intelegeti :)
eugen68octavian a scris:

însă te întreb eu pe dumneata, merită să te căsătoreşti cu cineva dacă de la început te gândeşti la divorţ?

Da, nu arata decat ca lucrurile se vor clare de la bun inceput si atat; nu afecteaza romantismul, increderea, dar afecteaza certurile ca la usa cortului in caz ca neplacutul divort chiar se intampla.
Sa gandesti astfel ajuta sa se evite iubirile din interes...
În ce priveşte concubinajul, aceasta este forma cea mai lipsită de obligaţii prin care pot convieţui doi oameni. în momentul în care decid să-şi spună adio, iau fiecare ce au avut pe băţ la spinare şi pleacă, afară de faptul în care au produs ceva ÎMPREUNÃ,dovedit CU ACTE, pe care trebuie să-l împartă în mod echitabil.

In esenta, la despartire, daca partile s-au axat doar pe iubire si nu si pe acte, tot un partaj urat in toata regula iese... neplacut si nerecomandat pentru client, caci ii consuma mult mai multe resurse banesti, emotionale si mult timp...

Alte discuții în legătură

Divort la oficiul starii civile si impartire bunuri stoianflorian stoianflorian buna va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am decis impreuna cu partenera sa desfacem casatoria la oficiul starii civile de care apartinem. In ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial delia71 delia71 Am o problema mai delicata...va rog sa-mi dati un sfat. Nu cred ca e corect spus ''contract prenuptial'' pentru ca nu intentionez sa ma casatoresc...dar, ma ... (vezi toată discuția)
8 ani de concubinaj,se poate obtine partaj in urma despartirii? aynamo aynamo Fostul meu sot traieste cu o femeie de cativa ani buni.Nu sunt casatoriti,intrebarea mea este daca in urma despartirii lor, ea are dreptul la partaj si cum pot ... (vezi toată discuția)