avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Licitatiile de masini, o mare teapa belgiana
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Licitatiile de masini, o mare teapa belgiana

Acum doua saptamani am achiziționat prin intermediul unei firme romanesti un autoturism. Acesta a fost cumpărat prin licitație online. Totul a decurs excelent pana a ajuns masina in tara cand m-am dus sa iau numere rosii de la serviciul inmatriculari unde am aflat cu stupoare ca masina mea din belgia ca asa era scris pe site de fapt este încă înmatriculat a in brasov. Si ca mi-am cumparat la suprapret o masina din romania. Am luat legatura cu siteul prin care a fost cumpărată si mi-au raspuns ca nu au ce face ca asta e ca are acte de belgia chiar daca sunt de doua luni si asta e tara de origine... Ce pot face acum in aceasta încurcătură?pot sa-i actionez in judecată pe cei din belgia???oricum masina se vede ca este de romania nici macar nu porneste... Un alt detaliu pe care au uitată cei de la site sa-l precizeze.... Mare teapa....
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 06:20, 6 Mai 2014
Doar daca datele nu coincid si ati fost in eroare ati putea avea sanse in caz de proces.
Pe site scrie clar tara de origine belgia.
E greu de spus daca este suficient ca provine din alta tara.
Eu inteleg ca o masina din Romania se distruge mult mai repede dar instanta nu cred ca va considera relevant acest aspect.
Daca nu exista alte elemente care sa vicieze si sa va induca in eroare cu privire la actul juridic nu cred ca veti rezolva nimic.
In plus, e posibil sa fie necesar sa va judecati in Belgia...
Cine si cum va vandut masina ?
Pentru ca scrieti ca ati facut acest lucru prin intermediul unei firme romanesti.
Cum ati platit, si cui ?

Pentru ca aceste lucruri sunt extrem de importante, deoarece trebuie stabilita legislatia carei tari va fi aplicata in aceasta speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat proces belgia cosmincluj cosmincluj Buna ziua As dori sa stiu daca se poate si are rost sa dau in judecata politia belgiana si sa fiu reprezentat de un avocat avocat din romania? Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
Retinere dosar inmatriculare pt. verificari ContSters496183 ContSters496183 Buna ziua, Am o problema cu inmatricularea unei masini adusa din Belgia, si anume mi s-a retinut dosarul pt. \"verificari\" pe motiv ca in baza lor de date ... (vezi toată discuția)