avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere dosar inmatriculare pt. verificari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere dosar inmatriculare pt. verificari

Buna ziua,

Am o problema cu inmatricularea unei masini adusa din Belgia, si anume mi s-a retinut dosarul pt. "verificari" pe motiv ca in baza lor de date au un certificat de inmatriculare cu alt numar(probabil unul de la certificatul proprietarului anterior celui de la care masina a fost cumparata). Tin sa mentionez ca au trecut deja 3 luni de cand astept si mi s-a spus ca poate dura de la 6 luni pana la un an; mi se pare bataie de joc birocratia asta intrucat am contactat personal Directia de inmatriculari din Belgia si mi s-a comunicat ca vor trimite orice acte autoritatilor din Romania daca vor fi contactati pe email, dar cand am intrebat la Serviciul de Inmatriculari Cluj mi s-a spus ca nu pot face acest lucru pt ca ei au "proceduri". Din cauza acestor proceduri eu sunt nevoit sa astept practic nelimitat si sa tot scot numere rosii(am primit o dovada pe baza caruia mi se elibereaza) si sa platesc asigurari rca mai scumpe si cel mai aiurea ca NU pot iesi cu masina din tara, ceea ce mi se pare o ingradire a unui drept personal.
Se poate face ceva din punct de vedere legal in aceasta situatie ? Mentionez ca am mailurile de la Directia Inmatriculari Belgia si pot sa le prezint ca dovada.
Multumesc frumos.

Adrian
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:58, 24 August 2018
Pentru solutionare staruiti la nivelul autoritatii locale sau pentru urgentare sesizati oficial direct esalonul ierarhic supoerior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism romanesc inmatriculat in alt stat membru ue sandro sandro Sunt rezident in Germania, iar ieri am inmatriculat autoturismul personal aici pentru ca am depasit perioada de sedere de 185 de zile. La serviciul de ... (vezi toată discuția)
Dacă cineva mă poate ajuta, am cumpărat din țară o mașină ... Florin ursan Florin ursan Dacă cineva mă pote ajută am cumpărat din țară o mașină de Belgia am scos numere roși și m-am dus la înmatriculat am făcut RAR am ajuns la ghișeu ... (vezi toată discuția)