avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe un extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe un extravilan

Buna seara!
Ma aflu in fata unei situatii ciudate...

In urma cu 2 ani, langa o balta, am construit o casuta batraneasca din chirpici.
In acea perioada administram balta si am crezut ca este terenul baltii
De curand, am descoperit ca terenul tine de primaria din zona. Toate bune si frumoase!
Am solicitat de la primarie in scris lamuri in privinta terenului si pare sa mi confirme banuielile. Mi am aratat disponibilitatea de a inchiria terenul ori a-l concesiona.
Problema este in alta parte!
Am probleme cu noul adminstrator al baltii care pretinde ca acea casa trb s o eliberez... Nici nu am facturi ori acte care sa ateste materialele bagate...

Ce i de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters305985 , utilizator 22:16, 2 Mai 2014
fiinf facuta din chirpici calculati la metru cub pamantul plus caruta de paie

e normal sa nu aveti facturi pe chirpici pentru astfel de constructii sunt interzize azi potrivit legii 50

invocati un drept de superficie:)
milikka a scris:

e normal sa nu aveti facturi pe chirpici pentru astfel de constructii sunt interzize azi potrivit legii 50

De ce sa fie interzise? Multi oameni au revenit la construirea caselor din chirpici.Case cu un singur nivel. Toti acei oameni incalca legea?
da
,,Nu exista lege pentru casa de chirpici.''

,, In Romania casa de chirpici este casa saracului. Cei care ar dori totusi o casa de chirpici ar trebui sa o incadreze la constructie de lemn, intrucat pentru acest tip de constructie nu exista cadru normativ si nu va putea fi intabulata.''

Extras din legea constructiilor.
Deci constructia din chirpici nu este ilegala.
multumesc doamna alexandra pentru extras:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie pe domeniul public srnmario srnmario Buna ziua tuturor. In urma cu 3 ani am achizitionat o proprietate. Intre drumul de acces si proprietatea mea exista o parcela incadastru ca si \"domeniu ... (vezi toată discuția)
Amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare cadastrala raresh raresh Buna ziua, Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gaab gaab Cum ce pate face o prescriptie achizitiva ? Prin tribunal ,notariat sau direct la primarie ? Scuze .....am citit despre aceasta dar nu inteleg mai nimic ... (vezi toată discuția)