Un amic de al meu(italian) m-a intrebat daca nu vreau (fara nici un cost)niste echipamente second hand ( si-a inchis un centru de perfectionare si ce nu a vandut le da sa elibereze spatiul unde le are depozitate).
Este vorba de o masina mica de inghetata , niste bormasini de banc , winch-uri portabile , o masina de gheata , etc. A avut mai multe si pe domeniul alimentar(avea si bucatarie/sala de mese ptr cursanti si mult mai multe tehnice, era un centru tehnic)
Echipamentele sunt folosite dar nu vrea sa ii mai ocupe spatiu acolo unde are le depozitate. A ramas cu astea si vrea sa scape de ele , nu mai are de gand sa stea dupa cumparatori. Pe mine ma tenteaza , in special echipamentele tehnice ca sunt de ajutor prin curtea omului pentru diferite treburi (mai putin masina aia de inghetata cu care nu stiu ce naiba sa fac , in afara de a o monta in foisor sa avem inghetata non stop :) ).
Acum , intrebarea este , cum este mai bine sa le trimita de acolo(italia) in RO? Imi trebuie o factura proforma ceva? Mie m-i le trimite ca persoana fizica, si din partea lui si pentru mine.
Sunt taxe/TVA/etc care trebuie sa le platesc eu? Transportul il platesc eu , normal. Dar la tir ce acte trebuie sa fie lasata comapniei de transport?
Deducere tva
mirelanicola.72
Buna ziua!
o SC doreste sa achizitioneze de la alta SC o masina pentru transport marfa (duba) si un autoturism pentru a fi utilizat in scopul transportului ... (vezi toată discuția)