avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Adus echipamente din Italia; documente justificative
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Adus echipamente din Italia; documente justificative

Va salut,

Un amic de al meu(italian) m-a intrebat daca nu vreau (fara nici un cost)niste echipamente second hand ( si-a inchis un centru de perfectionare si ce nu a vandut le da sa elibereze spatiul unde le are depozitate).
Este vorba de o masina mica de inghetata , niste bormasini de banc , winch-uri portabile , o masina de gheata , etc. A avut mai multe si pe domeniul alimentar(avea si bucatarie/sala de mese ptr cursanti si mult mai multe tehnice, era un centru tehnic)
Echipamentele sunt folosite dar nu vrea sa ii mai ocupe spatiu acolo unde are le depozitate. A ramas cu astea si vrea sa scape de ele , nu mai are de gand sa stea dupa cumparatori. Pe mine ma tenteaza , in special echipamentele tehnice ca sunt de ajutor prin curtea omului pentru diferite treburi (mai putin masina aia de inghetata cu care nu stiu ce naiba sa fac , in afara de a o monta in foisor sa avem inghetata non stop :) ).

Acum , intrebarea este , cum este mai bine sa le trimita de acolo(italia) in RO? Imi trebuie o factura proforma ceva? Mie m-i le trimite ca persoana fizica, si din partea lui si pentru mine.

Sunt taxe/TVA/etc care trebuie sa le platesc eu? Transportul il platesc eu , normal. Dar la tir ce acte trebuie sa fie lasata comapniei de transport?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:54, 3 Mai 2014
De documentele de transport se ocupa firma de expeditie. Nu platiti nicio taxa, fiind donate.
Va multumesc pentru raspuns.
Trebuie sa ii spun persoanei care le trimite sa faca act de donatie din partea lui catre mine sau ce fel de act ?
Trebuie sa existe un document de expeditie; acolo sunt specificate conditiile iar acela este si act de provenienta pentru dvs.

E ca si cum ati primi un colet, doar ca e ceva mai mare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neatentia consumatorului (?), nesimtirea comerciantului atentielaneatentie19 atentielaneatentie19 Buna seara tuturor membrilor comunitatii, o intamplare recenta, a doua pentru mine in acest \"domeniu\", ma face sa postez aici pentru a va cere ajutorul ... (vezi toată discuția)
Este ilegal sau nu - motostivuitorist cu autorizatie expirata realist realist Lucrez la o firma cu capital strain cu peste 1000 de angajati cu functia de motostivuitorist depozit , l-a angajare aveam avizul iscir ... (vezi toată discuția)
Deducere tva mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! o SC doreste sa achizitioneze de la alta SC o masina pentru transport marfa (duba) si un autoturism pentru a fi utilizat in scopul transportului ... (vezi toată discuția)