avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata!

Buna ziua!
Ce pot face daca cistig un litigiu de munca cu fostul angajator,decizie irevocabil,si tre sa imi dea o suma de bani reprez.cheltuieli de judecata si el nu vrea sa mi le dea?Am inteles ca tre sa caut un executor judecatoresc sa se ocupe de asta?Cine plateste acest executor,si ce procent doreste?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 4 Mai 2009
Raspuns.
Se legalizeaza hotararea judecatoreasca la arhiva instantei care a dat hotararea ultima. De asemeni se solicita investirea cu formula executorie la arhiva instantei (prima instanta care a dat hotararea.)
Dupa care va duceti dvs. cu sentinta legalizata si investita cu formula executorie la executorul judectoresc cu care ve-ti incheia un contract. Onorariul executorului il platiti dvs. urmand a se lua de de debitor.
Inocentia
Practic banii pt executor mi -i recuper pina la urma de la partea adversa!
Multumesc.
Hotararile pronuntate in litigiile de munca sunt executorii de drept , prin urmare, nu mai este necesara investirea lor cu formula executorie .. se poate merge la executor si sa se solicite punerea in executare a respectivei hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca redinciucconstantin redinciucconstantin pina se judeca recursu prima hotarire data la instanta de fond poate fi legalizata sau astept rezultatu de la recurs (vezi toată discuția)
Investire formula executorie dere1923 dere1923 Am o hotarare judecatoreasca favorabila ce nu a fost atacata cu recurs de nici una din parti. Prin aceasta hotarare partea adversa este obligata sa-mi achite o ... (vezi toată discuția)