avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Codul Penal aplicat in Italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Codul Penal aplicat in Italia

Buna ziua,
va scriu in legatura cu un prieten bun care a fost inchis in Italia pentru furt si inselaciune acum 1 an si 11 luni.Din cate stiu mai are 3 ani de facut , dupa ce a fost judecat s-a ajuns la aproximativ 5 ani de detentie.
Intrebarea mea este urmatoarea: dupa cat timp poate cere el sau avocatul eliberare pentru buna purtare? sau ..am auzit la TV ceva de genul ca s-ar fi dat in UE o lege cum ca dupa nu stiu cat la suta din pedeapsa ispasita tu ca detinut daca la fel purtarea in timpul detentie este buna ai putea fi eliberat mai devreme.
Daca este cineva pe acest forum care are ceva informatii despre acest subiect cu eliberarea detinutilor pentru fapte savarsite pe un teritoriu UE au sanse de eliberare mai repede .
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: InnA29 , utilizator 19:10, 6 Mai 2014
Nu exista nimic referitor la UE.

Vorbiti cu un avocat italian sa vada actele si sa calculeze dupa aceea.
Multumesc , cu avocatul italian se intalneste doar 1 data pe luna dar o sa il pun in tema . Dar la noi in tara , cu Noul Cod Penal nu s-a dat nimic in legatura cu asta? Ma refer am auzit de legea ( nu stiu care exact) cum ca ar elibera pe detinutii cu condamnare pana in 6 ani inclusiv .
Poate totusi cineva a auzit de ceva pentru romanii inchisi in afara tarii .Multumesc
O sugestie: poate cere transferul intr-o inchisoare romaneasca si cu ocazia revenirii in tara va cere recalcularea pedepsei conform legislatiei romanesti. Atentie ca poate ajunge din lac in put (banuiesc ca in Italia conditiile din inchisori sunt mai bunele ca cele din inchisorile romanesti).
Multumesc de sfat cu transferul si recalcularea, am luat si posibilitatea asta in calcul doar ca dupa cum se stiu conditiile din inchisoriile romanesti e de preferat sa ramana acolo, exclude posibilitatea asta. Inca asteptam sa vedem poate ..poate o sa apara vreo lege ceva sa ii mai reduca sau ceva pentru buna purtare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat in romania, pot executa in italia? maria43 maria43 as dori sa stiu daca un cetatean roman este condamnat definitiv pe teritoriul romaniei poate sa faca detentie pe teritoriul italiei fiind retinut in italia, ... (vezi toată discuția)
Aplicarea noului cod penal pentru reducere pedeapsa claudiacm claudiacm Sotul meu a fost condamnat intr-o alta tara la 100 de luni de inchisoare (8 ani si 4 luni )calculat la 12 luni la an ,a ispasit 57 de luni la zi acolo, l-am ... (vezi toată discuția)
condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)