avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselaciune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselaciune

Cunosc un caz in care o persoana ia dat bani unui prieten bun in jur de 5000 de lei in mai multe transe pentru a o ajuta sa faca nu stiu ce exact...pentru pensie sa iasa sau ceva in genul! Persoana accea crede ca a fost inselata pentru ca numai raspunde la tel accel om! Mai este o sansa sa isi recupereze bani? Ca dovezi are doar 2 foi de la banca in contu in care a pus bani dar nu pe toata suma undeva la 1000 lei ca restu au fost oferiti in mana si mai are ceva sms-uri de la el! Ce poate sa faca? Multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:27, 5 Mai 2014
Ce scrie in sms-uri? Pot proba cele sustinute?
Solutia ar fi plangere penala pentru inselaciune. Dar sa fie atent, chiar faptele sale de a determina/ ajuta ceva ilegal (obtinere pensie pe cai ilicite, daca este cazul) sa nu fie incadrate in vreo fapta penala.
Pai a dat bani aia sa fie ajuta sa iasa la pensie mai repede ceva in genul! Are rost sa faca ceva sau sa ii treaca la pierderi? Multumesc!
Daca are probe in sensul celor mentionate, da, sa faca. Dar, repet, si fapta dansului de a da bani pt a i se facilita obtinerea pensiei mai devreme (si ma gandesc, nu tocmai legal) sa nu dea de gandit.
Si cand va depune plangere ce o sa zica? Ca a vrut sa ocoleasca legea si a dat peste un " prieten bun " care l-a inselat ca ii faciliteaza iesirea la pensie ?
V-a intrebat si d-na avocat, ce scrie in sms-urile alea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea datoriei din vanzarea unui bun Hexa1976 Hexa1976 Buna ziua In urma cu 3 luni am negociat vanzarea unui telefon unui prieten. La inceputul lunii Decembrie 2019 am facut intelegerea ca ii dau telefonul si imi ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ionutcosmin1 ionutcosmin1 buna ziua,am primit prin sms cat si telefonic cuvinte jignitoare atat mie cat si familiei mele de la o persoana cunoscuta dupa un anume nr de telefon dar de o ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)