avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Deschidere procedura insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Deschidere procedura insolventa

Buna seara,
Sunt asociata intr-o firma cu activitate suspendanta din 2009, asociatul meu a luat legatura cu un lichidator si a deschis conf lg 85 procedura de insolventa. Firma nu are datorii la bugetul de stat CF ANAF) si nici fata de alti creditori. Cand a fost depus dosarul la Tribunal A fost trecut unul din asociati fictiv in tabelul creditorilor cu suma de 10.000 lei din actele firmei nu reiesi nici o suma . In acest caz trebuie sa platesc ceva catre celalat asociat.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:01, 7 Mai 2014
In cazul in care se va admite cererea " creditorului" fictiv de 10.000 lei si acesta va fi trecut de administratorul judiciar/lichidator in tabelul de creanta si tabelul va deveni unul definitiv, atunci societatea va fi datoare cu suma respectiva catre "creditor", iar ptr a se plati suma respectiva pot fi scoase la vanzare bunurile societatii in procedura insolventei (daca astfel de bunuri exista!), sub auspiciile administratorului judiciar si cu confirmarea instantei de judecata!
sanda2s a scris:

...... si a deschis conf lg 85 procedura de insolventa. Firma nu are datorii la bugetul de stat CF ANAF) si nici fata de alti creditori.

Pai ... daca nu are datorii la buget si nici catre alti creditori, de ce s-a deschis procedura de insolventa?? Pentru acei 10.000 lei , fictivi? Cum vine asta?


sanda2s a scris:
Cand a fost depus dosarul la Tribunal A fost trecut unul din asociati fictiv in tabelul creditorilor cu suma de 10.000 lei din actele firmei nu reiesi nici o suma . In acest caz trebuie sa platesc ceva catre celalat asociat.

Trecand peste aspectul ilegal, al deschiderii procedurii, in cazul in care va rezulta o suma de plata la final, respectiv 10000 lei, aceasta suma trebuie achitata creditorului/asociat (fictiv inscrisa in tabel), din/prin ... valorificarea patrimoniului debitorului (adica, firma insolventa) si nu din patrimoniul personal al altui asociat (adica dvs.). Dar, daca s-au facut ilegalitati de la inceput, stati cu urechile ciulite, caci se poate intampla orice !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa firma edilmiki edilmiki Buna ziua,va rog daca imi puteti da si mie niste raspunsuri, am firma care a intrat in insolventa dar am bunuri constructii .camioane luate in leasing si nu ... (vezi toată discuția)
Insolventa- solutii irina.vas irina.vas Buna ! Am o firma de transport care are datorii de aproximativ 25.000 de euro si de incasat doar 10.000 de euro.Acesti bani ii incasez in urmatoarele 4-5 luni ... (vezi toată discuția)
Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)