avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament intocmit in 2006
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament intocmit in 2006

In 2006 matusa mea mi-a facut testament pt apartamentul si bunurile detinute de ea, eu avand indatorirea sa ma ocup de cele crestinesti.Atunci nu prea ii deschidea nimeni usa si se interesa de ea.Subiectul nu a mai fost deschis de atunci intre noi, dar eu am vizitat-o constant si am incercat sa mai aduc imbunatatiri cu mare greutate si opunere, cat am putut(un TV, un microwave, un ceas, un touchlamp,o patura mai calduroasa, o haina de blana, haine si incaltaminte, dupa posibilitatile mele de mama singura cu 2 copii ). Dar casa trebuia sa ramana asa cum dorea ea.
Cam de 2 ani insa, la ea vine foarte des verisoara mea si sotul ei, pt diverse reparatii in casa,probleme de sanatate solicitate de matusa telefonic lor sau modificari in casa gen mobila de bucatarie , combina frigorifica,parchet laminat in bucatarie, pe care le descopeream ca noutati la vizitarea ei.
In tot acest timp,nimeni nu m-a anuntat despre schimarile din casa.
Avand in vedere ca verisoara mea a investit in apartament aproximativ 2000 ron, si in rest i-a dus lucruri pe care ea le-a schimbat in casa , am mari semne de intrebare pentru viitoarea situatie care se va crea in momentul disparitiei matusii.
Cand am incercat s-o intreb daca s-au schimbat datele problemei si de ce vin cei doi asa des la ea, mi-a raspuns ca a sosit timpul sa traiasca si ea mai bine(are 81 ani)
Oare ce a determinat-o sa se complaca in noua situatie?
Cel mai recent răspuns: mona1966 , utilizator 07:49, 7 Mai 2014
testamentul pe care l-afacut nu creeaza obligatii pt vreuna din parti, nici dvs s-o intretineti si nici dansei sa nu si-l schimbe.
Da, probabil ca si-a schimbat deja Testamentul.Nu stiu nimic exact. Poate stie notarul public sau a apelat la altul pt acest serviciu.
Multumesc pentru raspuns.
Din pacate pana la momentul la care va deceda matusa dvs nu veti putea afla pe cale oficiala daca aceasta si-a schimbat testamentul si care sunt noile prevederi.
In privinta bunurilor si investitiilor realizate de catre dvs, pentru a va proteja interesele ar trebui sa obtineti o declaratie de la matusa dvs prin care sa recunoasca investitiile realizate si daca se poate si valoarea lor. Contractul ar trebui sa aiba caracteristicile contractului de imprumut. Fiindca exista posibilitatea calificarii acestor investitii ca donatie, si in aceasta situatie nu veti mai putea obtine nimic din investitiile realizate, ci numai o eventuala cota din mostenire ce va revine conform legii.
Testamentul este un act esentialmente revocabil.Prin urmare, testatorul poate fi revocat testamentul perfectat.

Dumneavoastra nu va incumba nicio obligatie , fata de testator.

Intr-adevar, nu-mi revine datoria de a o ajuta material prin testament.Daca l-a schimbat, voi afla la momentul potrivit.
Daca nu l-a schimbat, probabil ca verisoara mea va ataca testamentul, indreptatita de investitiile facute de ea .
Multumesc pt raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
mona1966, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire testament pentru o persoana cu care nu sunt ruda emmalavinia emmalavinia Buna ziua, As dori niste informatii cu privire la intocmirea unui testament,sunt o persoana singura,fara copii,parintii decedati,fara frati sau surori,mai am ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu testament autentificat edwin_rosetti edwin_rosetti Buna seara, Daca o persoana a intocmit un testament autentificat la notar pentru un apartament, mai poate sa-l vanda fara a solicita la notar anularea ... (vezi toată discuția)
Vecina mea dorește să-mi lase apartamentul în schimbul întreținerii, cu condiția ca tot ea să fie proprietară până decedează. ce contract putem face astfel încât și eu să fiu asigurată? URIAS URIAS Buna ziua, Vecina mea, in varsta de 80 de ani, doreste sa imi lase mie apartamentul in schimbul intretinerii. Nu mai are rude de nici un grad. Dorinta cea mai ... (vezi toată discuția)